Zdravje - Koristne povezave:

 • Delavnica - Kako uporabiti defibrilator

  31-05-2017

  Krajevna skupnost Ajdovščina je v mestu postavila dva defibrilatorja, enega na fasadi Doma krajanov na Prešernovi 26, drugega pa na Ribniku, na fasadi bodoče fizioterapije ob frizerskem salonu.  


 • Podprimo peticijo - vsak glas šteje!

  01-07-2016

  Naše zdravje je dragoceno, zato hočemo o njem odločati sami! Javni zdravstveni sistem je vrednota, o kateri smejo odločati politiki le z upoštevanjem volje, ki jo izrazimo prebivalke in prebivalci Slovenije. Izrazite svojo voljo s podpisom peticije! Zbrane podpise bomo predložili vladi in poslancem, odgovornim za sistem zdravstvenega varstva in zavarovanja v naši državi, in jih tako obvezali k uresničitvi naše volje. Svoj glas podpore lahko oddate kar na tej spletni strani s pomočjo spodnjega obrazca.Lahko pa svojo podporo izrazite tudi tako, da nam pošljete natisnjen in izpolnjen obrazec. Prosimo vas, da v spodnji obrazec vnesete vse zahtevane podatke in po tem, ko ga boste oddali, boste na vaš email naslov prejeli sporočilo. V tem sporočilu bo povezava, na katero morate klikniti, da potrdite vaš glas podpore.Zahvaljujemo se vam, ker ste s svojim podpisom pripravljeni podpreti peticijo za ohranitev javnega zdravstvenega sistema.  


 • Sodelujte v raziskavi o delovanju nevladnih organizacij v Sloveniji vpovezavi z zdravjem

  30-06-2016

  Nevladne organizacije (NVO) že vrsto let pomembno prispevajo h krepitvi zdravja in večji kakovosti življenja prebivalcev Slovenije, a se pri tem soočajo tudi z mnogimi ovirami. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v okviru Ciljnega raziskovalnega programa (CRP) izvaja raziskavo o programih in projektih nevladnih organizacij na področju zdravja. S pomočjo raziskave želijo bolje spoznati delo NVO na področju zdravja in prepoznati ovire za njihovo uspešnejše delovanje. Vljudno vas prosijo za sodelovanje v raziskavi, ki se nanaša na delo in izkušnje vaše NVO. Na podlagi raziskave bodo oblikovali smernice za krepitev NVO na področju zdravja in jih posredovali Ministrstvu za zdravje. Povezava na raziskavo: http://anketa.nijz.si/NVO-zdravje  


 • Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

  29-04-2016

  Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena! Osnovnošolci, dijaki in študenti se lahko soočajo z različnimi učnimi oziroma študijskimi težavami, ki se manifestirajo v slabši učni uspešnosti, če ne celo v učni neuspešnosti. Učna uspešnost je zanje bistvenega pomena, vendar sami velikokrat ne najdejo ustreznega načina, kako jo doseči, in potrebujejo pri tem pomoč.  


 • Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

  29-04-2016

  Vabimo te  v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«.  Piši na infopeka@infopeka.org ali pokliči na 02 300 68 50, 041 481 246.  Srečanja potekajo v prostorih INFOPEKE. V skupini, kjer se mladostnice in mladostniki srečujete na štirinajst dni skozi šolsko/študijsko leto, ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/-a. Vljudno vabljeni tudi starši, prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji in drugi, ki ste si blizu z osebo z motnjami hranjenja in ji želite pomagati. Prav vi ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja. Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem v naši organizaciji izvaja zunanja strokovna sodelavka, Vasja Smole Dubrovnik, prof. def., ped. spec.  


 • Priročnik za promotorje zdravja že v uporabi

  14-12-2015

  V okviru projekta smo tudi izdali priročnik za promotorje zdravja. Priročnike so prejeli udeleženci usposabljanj za promotorje zdravja. Poleg vsebin obeh usposabljanj, bo to njihov ključni vir oz. strokovna podlaga za pripravo projektov promocije zdravega življenjskega sloga med mladimi. Priročnik je brezplačen, do njega pa lahko dostopate tukaj.  


 • Spletna anketa za športne delavce

  20-11-2015

  Športna zveza Ajdovščina vabi športne trenerje, učitelje, vaditelje k izpolnjevanju spletne ankete. Za izpolnitev boste porabili 15 minut in s tem odgovorno pomagali in prispevali k ugotavljanju stanja na področju delovanja izobraženih in usposobljenih športnih kadrov v reprezentancah, po klubih ali društvih. Z anketo, ki jo najdete TUKAJ, želi ekipa raziskovalnega tima Anketa 2015 Fakultete za šport Univerze v Ljubljani opozoriti na morebitne probleme in na podlagi ugotovitev prispevati k dvigu kakovostne poklicne vloge trenerja v Sloveniji. Več informacij: janez.vodicar@fsp.uni-lj.si  


 • SIO za slabovidne

  16-03-2015

  Postavitve spletnih strani so običajno takšne, da so slabovidni prikrajšani za informacije, ki jih ponujajo številna spletišča. Zato so pri Arnesu v projektu E-šolska torba poskrbeli za spletišče SIO za slabovidne, ki daje slabovidnim možnost boljšega ogleda, nanj pa se prenašajo vse novice, ki so objavljene na spletišču SIO. Na spletišču je možnost prilagajanja velikosti pisave, konrasta in izbira sivinskega pogleda. To pa je kajpak le eden izmed podprojektov, ki jih Arnes izvaja v okviru projekta E-šolska torba Povezava na SIO za slabovidne.  


 • Portal TO SEM JAZ.NET

  16-07-2013

  Mladinski program promocije zdravja To sem jaz smo razvili na Oddelku za socialno medicino in promocijo zdravja Zavoda za zdravstveno varstvo Celje. Ključna vsebina je usmerjena v razvijanje pozitivne mladostnikove samopodobe in socialnih veščin.  


 • Društvo za psihološko svetovanje Kameleon

  16-07-2013

  Društvo za psihološko svetovanje Kameleon je prostovoljno, nevladno, samostojno, izobraževalno in nepridobitno združenje, ki deluje v dobro otrok, mladostnikov, odraslih, starejših, staršev in družin.  


 • Center za avtizem

  16-07-2013

  Center društvo za avtizem je organizacija staršev, psihologov, specialnih pedagogov, terapevtov, prostovoljcev in drugih strokovnjakov, ustanovljena, da pomaga ljudem z motnjami avtističnega spektra (MAS) ter njihovim družinam, da se uspešno vključijo v družbo. Tu smo, da bi s pomočjo šolanja, terapij, raziskav in informacij, izboljšali kvaliteto življenja otrok z avtizmom.  


 • Revija ABC zdravja

  16-07-2013

  Spletna verzija je 1. v mesecu objavljena na spletni strani in je za ogled brezplačna. Na spletno verzijo se lahko naročite.  


 • Bolezen.si

  16-07-2013

  Portal bolezen.si je informativne narave in vsebuje opise, razlage številnih zdravstvenih izrazov, problemov, nasvetov itd. Vsi opisi so kratki, jedrnati in jasni.  


 • E zdravje.si

  16-07-2013

  Internetna stran s članki s področja zdravja.  


 • Ordinacije.net

  16-07-2013

  Ordinacija.net je namenjena vsem uporabnikom zdravstvenega varstva v pomoč pri iskanju in podajanju infomacij o zdravstvu, boleznih, storitvah in vsem kar nas zanima v povezavi z našim zdravjem ter nam odgovori na vprašanja KJE, KAM, KAKO in na kakšen način lahko pridemo do zdravljenja, storitev, zdravstvenih informacij ali zdravnika.  


 • Učinki kajenja

  11-07-2013

  Tobak sam in cigaretni dim sta tista, ki vsebujeta veliko količino za človeka in živali negativnih sestavin. Nikotin, ogljikov monoksid in cigaretni katran so tri najbolj škodljive sestavine cigaretnega dima.  


 • Pot uspeha odvajanja od kajenja?

  11-07-2013

  Odvajanje od kajenja - nekadilec že po eni terapiji, 85 - 90% USPEŠNOST. Laserska metoda odvajanja od kajenja, ki je nastala v Nemčiji, je po mnogih državah sveta (med njimi so tudi Velika Britanija, ZDA in Kitajska) sedaj na voljo tudi pri nas. S pomočjo laserske terapije in z vsaj malo želje ter odločnosti boste po samo enem tretmaju postali nekadilec.  


 • NAŠA LEKARNA – KAJENJE!

  11-07-2013

  Kajenje je huda zasvojenost, ki resno škoduje zdravju, saj povzroča raka na pljučih, kronično obstruktivno pljučno bolezen, deformacije semenčic in okvaro dnk …, pospeši srčni utrip, zviša krvni tlak, poveča tveganje za povišan krvni tlak in zamašitev arterij, kar vodi do srčnega infarkta in možganske kapi.  


 • Zakonodaja in dokumenti Ministrstvo za zdravje

  11-07-2013

  V želji, da bi zagotovili odprtost in preglednost svojih procesov odločanja in priprave predpisov ter v skladu z Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja objavljamo dokumente po vsebini,  


 • ŠENT Ajdovščina društvo – združenje za duševno zdravje

  11-07-2013

  ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje je neprofitna in nevladna organizacija, namenjena v prvi vrsti osebam s težavami v duševnem zdravju, njihovim svojcem, strokovnjakom s tega področja in vsem, ki jih zanima področje duševnega zdravja. Tako se je konec leta 2003 v soseski Ribnik na pobudo nekaterih svojcev odprl DNEVNI CENTER, ki deluje pod okriljem Slovenskega združenja za duševno zdravje.  


 • Humanitarno društvo Pluton Ajdovščina

  11-07-2013

  Društvo Pluton iz Ajdovščine nudi pomoč in svetovanje ljudem, ki trpijo zaradi posledic nekontrolirane rabe alkohola, kot uporabnik ali kot družinski član, prijatelj, sorodnik.  


 • Bodi eko

  10-07-2013

  Spletni portal o zdravju in prehrani, lepoti in kozmetiki, domu in energiji, ekologiji in okolju, eko vrtu,...  


 • Zdrava prehrana in prehranska piramida

  20-06-2013

  Z zdravim prehranjevanjem varujemo zdravje in sočasno preprečujemo dejavnike tveganja za nastanek kroničnih nenalezljivih bolezni (zvišan krvni tlak, zvišane krvne maščobe, zvišan krvni sladkor,  prekomerna telesna teža) in bolezni same (bolezni srca in ožilja, rak, sladkorno bolezen tipa II in druge bolezni).  


 • LEK slovenski medicinski E-slovar

  20-06-2013

  Slovar na spletu obsega razlago več kot 67.000 gesel in geselskih zvez s področja medicine in sorodnih ved, kot so farmacija, veterina in biologija. Pripravljalo ga je več kot 100 avtorjev, najuglednejših slovenskih strokovnjakov in učiteljev na Medicinski fakulteti v Ljubljani.  


 • Spletna stran TO SEM JAZ.NET - Seznam slovenskih organizacij, ki svetujejo mladim ter forum

  20-06-2013

  Seznam slovenskih organizacij, ki svetujejo mladim, nabor spletnih mest in literature, svetovalni centri, krizni centri, psihologi in psihiatri za otroke in mladostnike , telefonsko svetovanje, spletno svetovanje, ginekologi za mladostnice, pomoč pri motnjah hranjenja, varne hiše, centri za socialno delo, informacije za mlade, pravice in pravna pomoč, literaturea, splošne zdravstvene ustanove.Forum, kjer strokovnjaki odgovarjajo na vsa vprašanja v zvezi z vašim zdravjem.  


 • Primorski pravni center – Pomoč in pravice žrtev

  20-06-2013

  V medčloveških odnosih se pojavlja zapletena mešanica občutkov, ki jo včasih še sami pri sebi težko razumemo. Toliko bolj so odnosi zapleteni, ko se v zvezo, ki jo prežemajo močna čustva,   kakor je ljubezen,  vpletejo elementi nasilja. V takem primeru  nasilje težje prepoznamo, saj si, v upanju, da bo izginilo, veliko krat zatiskamo oči.  


Novice nam posredujejo tudi...