Prosti čas - Koristne povezave:

 • Nov spletni koledar dogodkov Vipavske doline

  12-06-2017

  novice 2017201620152014201320122011201020092008200720062005janfebmaraprmajjunjulavgsepoktnovdec12.06.17 Nov spletni koledar dogodkov Vipavske doline Odslej boste lahko napoved aktualnih dogodkov v Vipavski dolini spremljali na novi, sodobni platformi. Z današnjim dnem, 12. junijem 2017, se namreč koledar dogodkov iz spletne strani TIC Ajdovščina seli na spletni portal Lokalne Ajdovščina. Koledar dogodkov boste na strani www.lokalne-ajdovscina.si našli levo zgoraj, ki vas bo z enim klikom pripeljal do bistevnih informacij o aktualnem dogajanju v naših krajih.   Tam se boste lahko prijavili tudi na napovednik tedenskih dogodkov, ki ga boste prejemali dvakrat v tednu. Nov koledar dogodkov bomo urejali v TIC Ajdovščina. Organizatorje dogodkov pozivamo, da nam informacije za objavo pošiljate na ajdovscina@vipavskdolina.si. Vabljeni k ogledu - klik.  


 • Mlad.si Facebook profil

  01-06-2017

  Obveščamo vas, da so se na uredništvu mlad.si odločili za samostojni facebook profil osrednjega portala za mladinski sektor Slovenije mlad.si. Zaradi prednosti informiranja in lažjega pretoka informacij, ki jih omogočajo družbena omrežja, ste z današnjim dnem, 1.junijem 2017,  vabljeni, da obiščete naslov www.facebook.com/www.mlad.si/ in si zagotovite, da boste vsakodnevno obveščeni o najaktualnejših in pomembnih novicah v mladinskem sektorju, tako na lokalni, kot nacionalni in mednarodni ravni.  Se beremo na facebooku, uredništvo mlad.si!  


 • Povabljeni na jesenski izlet v Vipavsko dolino

  20-10-2016

  Povabite potencialne obiskovalce Vipavske doline z naslednjimi besedami: Vipavska dolina je okusna in snočna dežela preko celega leta, saj obiskovalcem nudi pestro ponudbo sočnih dobrot od pomladi do zime. Vabljeni na jesensko popotovanje v Vipavsko dolino jeseni, ko zaživijo osmice, kmetje obirajo oljke in kaki, mošt se pa v hramih spreminja v vino. Ponujamo vam predlog enodnevnega izleta, ki je kot nalašč za jesenska potepanja po Vipavski dolini. Izlet vam lahko prilagodimo po vaših željah, pokličite nas v TIC Ajdovščina, 05/36 59 140 ali nam pišite na tic.ajdovscina@siol.net.     1. Ogled Ajdovščine in njenih znamenitosti: rimsko obzidje Castra, rimske terme, Pilonova galerija Ajdovščina, Dvorana prve slovenske vlade, Šturje… 2. Postanek v trgovini z lokalnimi produkti z možnostjo degustacije 3. Ogled nasada in pokušina jesenskega sadja (kaki) in izdelkov iz sadja v Vipavski dolini 4. Odhod v Lokavec in ogled Batičeve hiše s črno kuhinjo in Kovaškega muzeja Mihaela Kuša 5. Kosilo na izletniški kmetiji ali v tradicionalni gostilni 6. Obisk Vipavskega Križa, ki je eden izmed najbolj dragocenih spomenikov kulturne dediščine Vipavske doline. Možnost degustacije vin lokalnih vinarjev v grajski ječi. Dobrodošli v Vipavski dolini!   


 • Vipavska dolina bogatejša za nov turistični zemljevid

  30-09-2016

  Konec septembra 2016 je izšel nov turistični zemljevid Vipavske doline. To je prvi turistični zemljevid, ki zajema Vipavsko dolino kot enotno turistično destinacijo. Karta v merilu 1 : 50 000 obsega območje od Razdrtega in Hrušice na vzhodu pa vse do Gorice v Italiji na zahodu, večji del Krasa in Trnovsko-Banjške planote in tudi delček morja.     Na zemljevidu je označena nastanitvena, gostinska in muzejska ponudba, pomembnejše naravne in kulturne znamenitosti, vinorodna območja, info točke ter ostala turistična infrastruktura. Obiskovalci naše doline se bodo gotovo razveselili predlaganih pohodnih in kolesarskih poti, na hrbtni strani zemljevida pa povabilo v drugačno destinacijo z različnimi namigi za aktivno preživljanje prostega časa čez celo leto. Zemljevid je natisnjen v slovensko-angleški različici, ki pa ji bo kmalu sledila še nemško-italijanska. Izšel je v nakladi 10 000 izvodov, v celoti ga je založila občina Ajdovščina, za obiskovalce pa tudi turistične ponudnike je brezplačno na voljo v TIC Ajdovščina.  


 • Anketa za Idrijo v okviru projekta City Centre Doctor

  31-08-2016

  Občina Idrija je objavila raziskavo o dojemanju njihovih mestnih središč med obiskovalci in prebivalci mesta, ki jo opravlja v okviru projekta City Centre Doctor, ki je podprt s strani programa URBACT III,transnacionalnega programa Evropske unije za spodbujanje celostnega trajnostnega razvoja mest. Spletno anketo najdete na povezavi https://www.1ka.si/a/103067. Več informacij: urbact.eu  


 • Na dopust z elektronsko knjigo

  04-08-2016

  Lavričeva knjižnica je v samem začetku pristopila k skupnemu projektu Založbe Beletrina in slovenskih splošnih knjižnic BIBLOS, ki ponuja uporabnikom elektronske knjige. Prednost BIBLOSa je, da si uporabnik knjigo lahko preprosto naloži od doma, ne da bi moral v knjižnico. Knjige lahko prebira na različnih nosilcih: na računalnikih, tablicah, telefonih, seveda na najbolj praktičnih, to so e-bralniki. Ker je mogoče naložiti več knjig, je BIBLOS praktičen za potovanja – tudi za na dopust, saj ne jemlje prostora. BIBLOS deluje kot spletna stran (www.biblos.si), kjer najprej izberete svojo knjižnico – predlagamo seveda Lavričevo knjižnico Ajdovščina zaradi bližine in pomoči, vpišete geslo, ki vam ga knjižnica dodeli, nato pa si brezplačno izberete knjige, ki so vam na voljo in si jih želite izposoditi. Ker pa so včasih stvari le nekoliko bolj zamotane sli se znajo zatakniti, je Lavričeva knjižnica v juliju izpeljala dve delavnici za uporabo BIBLOSa. Izpeljala sta ju Matjaž Stibilj in prostovoljec Teo Harle. Udeležba? Pisana starostna sestava, nekoliko so prevladovale ženske, bolj spretni pa so bili seveda mlajši. Knjižnica bo občasno pripravila še dodatne delavnice.  - See more at: http://www.ajdovscina.si/novice/2016080313565762/#sthash.sZWlzaMp.dpuf  


 • Odkrijte Vipavsko dolino na kolesu

  22-07-2016

  22.07.16 Vipavska dolina je s svojim razgibanim terenom pravi raj za kolesarje in vse aktivne po srcu. Izkušeni kolesarji, rekreativci, pa tudi družine z otroki, vsakdo lahko najde nekaj zase. Med najbolj privlačne posebnosti sodijo sloviti cestni vzpon iz Ajdovščine na Predmejo, gorsko kolesarjenje po Nanoški planoti, po Trnovskem gozdu mimo edinstvenih naravnih pojavov in kolesarsko potepanje skozi vinograde po slikovitih vipavskih gričih. Kolo lahko zamenjate tudi z drugimi športnimi rekviziti. Vipavska dolina ima številne pohodniške poti, kristalne vode za ribolov, odlična vzletišča za padalce in lepe plezalne terene. Za pomoč pri izbiri gorsko kolesarskih in cestnih tur po Vipavski dolini vam v pregled ponujamo priročno zgibanko z zemljevidom.  Vipavska dolina - Kolesarske poti Dobrodošli!  


 • Anketa: POTREBE IN IZZIVI V LOKALNI SKUPNOSTI

  11-07-2016

  Prav tako bi vas radi povabili k sodelovanju v anketi POTREBE IN IZZIVI V LOKALNI SKUPNOSTI. Z anketo želimo v Regionalnem stičišču NVO Planota ugotoviti, kakšna je vpetost nevladnih organizacij (društev, zasebnih zavodov in ustanov) v regiji v lokalno okolje in kaj vse so le-te pripravljene narediti za reševanje lokalnih potreb in izzivov, upoštevajoč zmožnosti, povezovanje in sodelovanje. Ste zadovoljni z življenjem v lokalni skupnosti, vpetostjo vaše organizacije? Naredi vaša organizacija veliko za povezovanje lokalne skupnosti, pa tega okolje ne prepozna? Menite, da manjka v vašem okolju več povezovanja in sodelovanja? Je sodelovanje vaše organizacije dobra praksa sodelovanja z lokalno skupnostjo? Vprašalnik za NVO in posameznike iz Goriške (statistične) / Severne Primorske regije najdete na povezavi MailScanner has detected definite fraud in the website at "goo.gl". Do not trust this website: http://goo.gl/forms/YXjId3I96PUXbeX13 . - - - Najdete nas tudi na spletni strani www.nvoplanota.si, interaktivni in ažurni smo tudi na družabnem omrežju Facebook pod imenom @Regionalno stičišče NVO Planota [klik].  - - -  KDOR DELI, SKRBI. Vabljeni, da to e-mail sporočilo posredujete še ostalim, za katere menite, da bi jih vsebina sporočila utegnila zanimati. Uporabniki Facebook omrežja, lahko svoje prijatelje povabite na oba dogodka, ki ju najdete na sledečih povezavah NVO GRE V ŠOLO [klik] | POTREBE IN IZZIVI V LOKALNI SKUPNOSTI [klik] in seveda ne pozabite všečkati naše Facebook strani @Regionalno stičišče NVO Planota [klik]. Hvala za sodelovanje in uživajte v poletju,  ekipa Regionalnega stičišča NVO Planota  


 • MC DNEVNI CENTER

  04-07-2016

  Da vam bo v Mladinskem centru Hiša mladih odslej še prijetnejše bo poskrbel MC Dnevni center, družabni prostor za mlade, ki bo s svojimi aktivnosti poskrbel, da vam ne bo dolgčas. Vabljeni da nas obiščete, vsak delavnik med 10. in 20. uro. MC Dnevni center je nov projekt Mladinskega centra Hiša mladih Ajdovščina, namenjen prostočasnim aktivnostim za mlade. Na novo urejen družabni prostor bo ponujal brezplačne aktivnosti, športne turnirje, turnirje v družabnih igrah, oglede filmov, obiske bazena, ustvarjalne delavnice, učno pomoč in še marsikaj. Na voljo od petka, 1. julija dalje!  


 • Neomejen ROG uporabe! // Support Autonomous Tovarna Rog

  01-07-2016

  MEDNARODNI POZIV K PODPORI AVTONOMNE TOVARNE ROG Tovarna Rog, industrijski kompleks v središču mesta, ki je po zaustavitvi proizvodnje koles leta 1994 več let zapostavljen sameval in propadal, so leta 2006 zasedli umetniki, angažirani študentje in aktivisti. Zasmetene in zapuščene prostore so očistili, zavarovali in v njih uredili umetniške ateljeje, delavnice, galerijske prostore, skate-park, koncertno dvorano, cirkusarno in socialni center.Kljub poskusom zatretja avtonomne tovarne Rog  s strani mestnih oblastni (nepripravljenost na podpis pogodbe o začasni rabi in onemogočanje priklopa na javno elektro omrežje) so uporabniki tovarne Rog s svojo samo-iniciativnostjo, iznajdljivostjo in sodelovanjem v desetih letih delovanja ustvarili eno izmed glavnih prizorišč urbane kulture, kritične misli in angažiranega delovanja na nivoju mesta, države in širše. V avtonomni tovarni Rog si je svoj atelje uredilo na desetine študentov, umetnikov in ostalih ustvarjalcev, ki delujejo na najrazličnejših področij; od likovne, do multimedijskih in uličnih umetniških praks. Poleg tega v Rogu potekajo treningi športno-rekreativnih in akrobatskih veščin, glasbeni koncerti in jamsession-i, literarni večeri, bralne uprizoritve dramskih tekstov in performansi, tečaji angleščine za prosilce za azil in ostalo integracijsko delo z begunci. Vendar Mestna občina Ljubljana in njen župan Zoran Jankovič načrtujejo ’’prenovo’’ Tovarne, ki vključuje rušitev vseh prizodkov Tovarne, v katerih trenutno poteka glavnina dejavnosti. To pomeni izselitev trenutnih uporabnikov, pronovljena stavba pa naj bi postala nov center za vizualne umetnosti in kreativne industrije. Občinski projekt, ki naj bi bil financiran preko evropskih sredstev, ne predvideva razvoja na podlagi oziroma v dialogu z desetletnimi izkušnjami stotin udeležencev avtonomnih aktivnosti Roga. Nasprotno, zaključil naj bi gentrifikacijski proces revitalizacije zgodovinskega mestnega jedra in potenciral idejo kulturnih industrij namesto avtonomnega in eksperimentalnega ustvarjanja umetniških in družabnih dogodkov. Naš namen je ohraniti Tovarno z vsemi njenimi ljudmi in vsebinami na istem mestu in zagotoviti njen prihodnji avtonomni samorazvoj. Pri tem vas prosimo za vašo pomoč. Podpišite, delite in širite informacije glede dogajanja! Na ta način ne boste podprli le izjemen prostor kulturnega življenja v Ljubljani, ampak tudi duh, na katerem je bila Tovarna zgrajena, namreč duh solidarnosti, skupnega mišljenja in svobodnega ustvarjanja. #‎FreeTovarnaRog‬ ‪#‎OneWorldOneFight‬ #‎DefendRog ‬Za več informacij obišči spletno stran tovarna.org ali FB: Ohranimo Tovarno Rog  


 • Izpolnite anketo v pomoč turizmu Vipavske doline

  28-06-2016

  Vzemite si minuto časa in izpolnite anketo, do katere lahko pristopite preko spodnjega linka. Tako boste pomagali izboljšati kakovost trajnostnega poslovanja in razvoja Vipavske doline, naše destinacije in pomagali pridobiti naziv Slovenia Green Destination.Na svoji spleti strani je Občina Ajdovščina objavila anketo boste pomagali izboljšati kakovost trajnostnega poslovanja in razvoja naše destinacije. Občini Ajdovščina in Vipava sta se skupaj - kot destinacija Vipavska dolina – prijavili na javni poziv za vključitev v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) ter s tem za pridobitev znaka Slovenia Green Destination. Za pridobitve znaka Slovenia Green Destination potrebuje Občina Ajdovščina tudi pomoč in sodelovanje lokalnega prebivalstva – vas, ki v tem okolju živite. Izrednega pomena je namreč, da je destinacija najprej prijetna in prijazna za vse, ki tu delajo in živijo. S tem bo takšna tudi za ljudi, ki nas obiščejo. Vzemite si minuto časa in izpolnite anketo, do katere lahko pristopite preko spodnjega linka: https://www.1ka.si/a/96806 Vsi odgovori so zaupni. Hvala za sodelovanje.  


 • Popotniško združenje Slovenije

  22-04-2016

  Vreme se lepša in začenjajo se nove aktivnosti v naravi in v mestu, saj so temperature ravno pravšnje za raziskovanje narave, pa tudi trgov, mestnih gradov in zidov. Vas zanima, kaj ponuja naša lepa Slovenija? Gore, jezera, čudovite razglede in vedno toplejše morje. Zato se podajte na pustolovščino in če ste v zadregi, kje prespati, pa pokukajte na spletno stran Popotniškega združenja Slovenije, kjer boste našli navdih ali dva za raziskovanje in za nastanitev. Kar pogumno!Hostel Idrija vas čaka na hribčku nad mestom, tako da boste lahko občudovali prelep razgled nad mesto, v središče pa boste prišli v le nekaj minutah. Ponuja dvoposteljne sobe za izlete v dvoje, kot tudi osemposteljno sobo za večje skupine, ki bodo tukaj poiskale prostor za izvajanje aktivnosti. Idrija se je začela razvijati z odkritjem živega srebra leta 1490, njena dediščina pa je danes vpisana na seznam svetovne dediščine UNESCO, tako da je rudnik zagotovo vreden ogleda. Seveda pa so vam zagotovo znane tudi znamenite idrijske čipke ali pa boste se razvajali ob idrijskih žlikrofih. Izbire je ogromno, kakšen nasvet ali dva vam bo z veseljem dalo tudi osebje v hostlu. Pod vršaci Julijskih Alp nad jezerci Jasna boste našli Hostel Barovc. Od središča Kranjske Gore je oddaljen le deset minut. Nastanitev lahko ponudi do 31 osebam, zato je primeren tudi za skupine. Kranjska Gora je raj za športnike. Pozimi je tam seveda >glavno< smučanje, zdaj pa je idealen kraj za pohodnike in kolesarje, saj ponuja mnogo pohodniških in kolesarskih poti. Triglavski narodni park, Zelenci, dolina Vrata, Tržič . vse vam je na voljo iz hostla Barovc. V hostlu Ruše, kraju blizu Maribora, čez leto nudijo 20 ležišč, v juliju in avgustu ter med vikendi pa kar 142, zato je hostel več kot odličen za velike skupine. Gostom nudijo konferenčne sobe, fitnes, namizni tenis, pri skupinah nad 35 oseb pa nudijo tudi obroke. V bližini je še športni park, kjer so bazen, savna in celo kegljišče. V bližini boste našli tudi CEZAM (Center za mlade Ruše), ki organizira veliko dogodkov za mlade. Gorenjska vabi skozi vse leto, vendar še bolj, ko se prebuja narava. Hostel Radovljica je za raziskovanje okoliških lepot in Radovljice odlično izhodišče. Hostel ima fascinantno zgodovino, saj se nahaja v renesančnem dvorcu iz leta 1634. Ponuja apartmaje, triposteljne sobe in odlično atmosfero. V zanimivi stavbi se nahaja tudi hostel Tresor v Ljubljani, ki ga boste našli v prostorih nekdanje banke. Tam vam dajo priložnost, da spite v nekdanji sejni sobi in zajtrkujete v bančnem trezorju. Ponujajo vam 132 postelj, zato je hostel primeren za vsako skupino. Gostom nudi tudi dve sobi za druženje. Kot zanimivost naj vam povemo samo še to, da je hostel vključen tudi v klub  nenavadnih in unikatnih hostlov sveta. Še v en mestni pobeg vas kliče Ptuj in hostel Poetovio. Nudi brezplačno parkirišče za goste, v bližini je tudi brezplačno parkirišče za avtobuse. Ima 60 postelj, v hostlu nudijo obroke in je primeren za večje skupine, saj razpolaga s skupnimi prostori, imajo pa tudi posebne ugodnosti za vodje skupin in šoferje. Hostel je od središča Ptuja oddaljen le nekaj minut hoje. Mesto ponuja dobra vina, ki jih pridelujejo na sosednjih hribih Haloz in Slovenskih Goric, če pa ste tukaj, da bi se sprostili, pa so blizu tudi terme. Vabljeni!  


 • CMU- Center medgeneracijskega učenja

  31-03-2016

  V Centru medgeneracijskega učenja spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa. Povezati si želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo. Naša želja je, da bi se začeli ljudje vseh generacij medseboj povezovati, zato smo organizirali delavnice, ki omogočajo medgeneracijsko druženje, učenje ter aktivno preživetje prostega časa. Pridružite se nam lahko na različnih lokacijah v naši občini.  Za vse dogodke je udeležba brezplačna ter primerna za vse generacije, zato prisrčno vabljeni vsi, ki želite svoj prosti čas izkoristiti v družbi! Več informacij na 05 366 47 50, 041 437 785 ali na jasna.lua@gmail.com ter borut.lua@gmail.com.  


 • Portal mlad.si

  31-03-2016

  Urad RS za mladino je kot lastnik portala mlad.si razvil in oblikoval osrednje mladinsko komunikacijsko informacijsko središče z namenom vzpostavitve celovitega in trajnostnega sistema za informiranje javnosti v mladinskem sektorju in izven. Portal je namenjen vsem mladinskim organizacijam, mladim, posameznikom, ki delajo z mladimi, predstavnikom države in lokalnih skupnosti, medijem in širši javnosti, prenosu informacij znotraj sektorja in predstavljanju dobrih praks med organizacijami. Z namenom doseganja omenjenega cilja je Urad za mladino tudi v letošnjem letu sklenil pogodbo z Mrežo MaMa, ki ji je zaupal izvedbo uredniške in novinarske podpore za omenjeni portal. Uredniški odbor oblikuje in objavlja vsebine na portalu. Na uradu RS za mladino smo v zadnjem času prejeli nekaj dopisov, v katerih nas seznanjate z neusklajenim delovanjem z uredništvom. V zvezi s tem bi želeli pojasniti, da je uredništvo portala januarja 2016 prenovilo uredniške smernice, ki predstavljajo podlago za objavljanje prispevkov na portalu, in so usklajene tudi z URSM. Smernice odražajo razvojno vizijo portala, kakor jo je zastavil lastnik portala, hkrati pa smo upoštevali tudi številne težave in pripombe, ki ste nam jih posredovali v zadnjem letu po tehnični prenovi portala. Smernicam so dodani tudi osnovni standardi, na katere je potrebno biti pozoren pri pripravi prispevkov za objavo na portalu, hkrati pa so dodane tudi oporne točke kot nasveti, kako razvrstiti vaše prispevke glede na različne vsebine po rubrikah. Vse dopisnice lahko še vedno vsebine v portal vnašajo same, uredništvo pa poskrbi, da je objava ustrezna in skladna s smernicami, ki jih je oblikovalo. Hkrat vas želimo obvestiti, da se za karšnekoli težave pri objavah obračate na uredništvo portala mlad.si. Poleg tega pa nad delovanjem in razvojem portala bdi tudi programski odbor, v katerem poleg predstavnika URSM in uredništva mlad.si sodelujejo tudi predstavniki organizacij z izrazitim informacijskim značajem znotraj mladinskega sektorja kot so "movitov" EURODESK, MISSS, Mladinski svet Slovenije, Mreža mladinskih centrov MaMa, severovzhodna pekarniška INFOPEKA, ljubljanska regijska mreža L'mit in "alternativna" UPB. Programski odbor se sestaja najmanj dva krat letno z namenom spremljanja uredniških smernic in izvajanje uredniške politike ter razvoju portala na sploh. Programski odbor kot posvetovalni organ uredništva centralnega komunikacijsko informacijskega sistema tako na način spremljanja, posvetovanja, skrbništva in usmerjanja skrbi za ustreznost tehnične, vizualne in programske usmeritve portala s ciljem okrepitve podpornega okolja dejavnosti informiranja. Ob tej priložnosti naj vam prenesemo še dobro novico, da smo skupaj z vašo pomočjo v času po prenovi portala mlad.si za deset krat povečali število ogledov strani (v januarju 2015 2574 ogledov strani, 621 aktivnih uporabnikov in pa 932 ustvarjenih sej, v januarju 2016 pa: 16560 ogledov strani, 2282 aktivnih uporabnikov in pa 3148 ustvarjenih sej, vir: google analitics), s čemer smo presegli vsa pričakovanja. V letošnjem letu bomo skupaj z vami nadaljevali z vsebinsko prenovo, tako da je cilj nadaljevanje rasti in predvsem povečanje števila uporabnikov. Vabimo vas, da se nam na tej poti rasti pridružite, tako da bomo vsi skupaj še glasnejši, prodornejši in močnejši. Vse vaše ideje in zgodbe lahko pripomorejo k hitrejšemu razvoju v mladinskem sektorju, hkrati pa so tudi neke vrste opozorilo vsem odločevalcem v državi, da mislimo resno in pričakujemo več. Lep pozdrav, Glavna pisarna REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT MINISTRY OF EDUCATION, SCIENCE AND SPORT URAD RS ZA MLADINO OFFICE OF THE REPUBLIC OF SLOVENIA FOR YOUTH Masarykova 16, SI – 1000 Ljubljana, Slovenija T: +386 (0)1 400 57 62 E: gp-ursm.mizs@gov.si http://www.ursm.gov.si http://www.mizs.gov.si http://www.mlad.si http://www.facebook.com/fbURSM  


 • Spletna stran Kluba Baza in fb-stran BazArt: vabljeni k ogledu!

  03-12-2015

  Vabimo, da si ogledate fb-stran: BazArt. BazArt v Ajdovščini je odprt vsak četrtek od 18. do 21. ure in vsako soboto od 10. do 16. ure. Vabljeni!Fb-stran: https://www.facebook.com/BazArt-1643971022511532/Spletno stran Kluba Baza pa najdete na tej povezavi: http://www.klub-baza.com/  


 • UN Youth Flash - oktober 2015

  05-11-2015

  UN Youth Flash je mesečnik Organizacije združenih narodov, ki vam prinaša aktualne novice o dogajanju in delovanju Združenih narodov na področja mladih oz. temah povezanih z mladimi.  


 • Univerza v Novi Gorici obeležuje 20. obletnico svojega delovanja

  05-11-2015

  Ob tej obletnici so pripravili zanimive vsebine, dostopne na spletni strani Univerze v Novi Gorici: Svečana akademija ob dvajsetletnici Univerze v Novi Gorici. Univerza v Novi Gorici prejela državno odlikovanje red za zasluge.Razvojna pot20. obletnica Univerze v Novi Gorici – brošura (.pdf)Svečana akademija ob 20. obletnici (video)Poslanice sodelavcev in študentov  


 • Brezplačna e-knjiga - »Veščina obvladovanja inovacijskih problemov in priložnosti«

  30-09-2015

  Vir in informacije: Univerza na Primorskem, Fakulteta za management Koper, www.fm-kp.si V okviru projekta Interreg - Shartec (www.shartec.eu/sl/) je nastala e-knjiga z naslovom: »Veščina obvladovanja inovacijskih problemov in priložnosti«, ki je dosegljiva brezplačno. Knjiga je namenjena vsem, ki jih inoviranje zanima z akademskega vidika, pa tudi praktikom, ki bi želeli vključiti v svoje delovanje elemente inoviranja ali bi želeli že obstoječe procese inoviranja strukturirati in izboljšati. Knjiga je usmerjena zlasti v obvladovanje predinvencijske faze ali t. i. fuzzy front end of innovation, to je v identifikacijo problemov in inovacijskih priložnosti. Besedilo združuje bolj in manj poznane metode, nekaj tehnik in na spletu temelječih metod je tudi izvirnih. Predinvencijska faza je ne le v slovenskem prostoru, ampak tudi v širši mednarodni znanstveni skupnosti nekoliko zapostavljena. Ta knjiga naj bo pri tem originalno pomagalo tako za študij kot za praktično delo, v vseh procesih pa naj vas vodijo radovednost, ustvarjalni duh in želja po uspehu. E-knjiga je v slovenskem jeziku dosegljiva tukaj. Na voljo pa je tudi angleška in italijanska verzija knjige.  


 • Festivalsko poletje vabi

  15-07-2015

  Ali ste vedeli, da ekipa Culure.si že od leta 2012 vsako leto pripravi zemljevid pestrega festivalskega dogajanja v Sloveniji? Letos so zabeležili kar 143 festivalov. Celoten festivalski zemljevid za leto 2015 si lahko ogledate tukaj, še posebej pa bodite pozorni na pestro dogajanje v poletnih mesecih, saj se nam obetajo festivali za vse okuse.  


 • Culture Agora: Novo spletno mesto za kulturni in ustvarjalni sektor

  29-04-2015

  Culture Agora je (nova) platforma, ki objavlja ponudbe za projekte sodelovanja, možnosti financiranja, usposabljanja, delovna mesta in druge aktualne informacije, povezane s kulturnim in ustvarjalnim sektorjem. Culture Agora je na voljo brezplačno in deluje po sistemu »Wiki«. Trenutno je dostopna v angleškem, španskem, francoskem, nemškem in nizozemskem jeziku. Vabljeni k brskanju in objavi vsebin prek povezave Culture Agora.  


 • Prostovoljstvo - LMIT

  24-07-2013

  Ljubljanska mreža info točk za mlade predstavlja novice iz prostovoljskih projektov za mlade.  


 • Voluntariat - zavod za prostovoljno delo SCI Slovenija

  24-07-2013

  Voluntariat je zavod, ki je bil ustanovljen leta 1999 na osnovi reorganizacije neprofitnega in nevladnega Društva MOST. Je zavod, ki preko prostovoljcev deluje v več kot 80 državah na vseh celinah. Prostovoljci nudijo svoje znanje, izkušnje in delo na raznovrstnih neprofitnih projektih. Pomoči ne nudimo v obliki finančne ali materialne pomoči, pač pa skozi prostovoljsko delo prostovoljcev, ki skupaj z lokalnim prebivalstvom aktivno pomagajo reševati probleme tam, kjer se pojavljajo, torej v lokalni skupnosti.  


 • Globalno prostovoljstvo

  24-07-2013

  Globalno prostovoljstvo je informacijski portal za prostovoljce, ki jih zanima mednarodno prostovoljno delo v državah »globalnega juga«. Cilj portala je promocija odgovornega in trajnostnega prostovoljstva, ki bo razvijal standarde dobrih praks med pošiljajočimi organizacijami v Sloveniji, s čimer želimo doseči, da bo mednarodno prostovoljstvo imelo pozitiven učinek tako na prostovoljca, pošiljajočo organizacijo, kot tudi na konkreten projekt, lokalno organizacijo in skupnost.  


 • Pravice potnikov v EU

  19-07-2013

  Kašne pravice imate kot potnik v EU če pride do nepričakovanih zapletov pri potovanju. Letos prvič spletna stran pravice potnikov v EU ne vključuje samo potovanj z letalom ali železnico, ampak tudi z ladjo in avtobusi. Ta spletna stran Evropske komisije je na voljo v vsej EU jezikih, prenesete pa si jo lahko tudi na mobilne naprave.  


 • Prostovoljstvo.org

  16-07-2013

  Prostovoljstvo deluje na različnih področjih - socialnem, športnem, rekreativnem, izobraževalnem, zdravstvenem, kulturnem, okoljskem, turističnem, v kriznih situacijah (na primer gasilske organizacije, reševalci) in na mnogih drugih področjih. Opravljajo ga ženske in moški, mladi ljudje in otroci, ljudje srednjih let in starejše osebe, vanj se lahko vključujejo vsi ljudje ob upoštevanju svojih zmogljivosti, saj zanj ni načelnih omejitev.  


 • Športno kinološko društvo Ajdovščina

  11-07-2013

  Je društvo ki verjame, da delo s psom ohranja nagone psa in mu s tem omogoča, da ostaja pes... ki je proti reji psov ampak podpira le zdravo sistematično vzrejo.. ki vrjame, da psa lahko izšola le njegov vodnik.  


 • Smučarsko društvo Ajdovščina

  11-07-2013

  Na mnoge pobude in želje smo za vas dragi prebivalci Vipavske doline dne 23. marca 2007 ustanovili novo smučarsko društvo s preprostim imenom – Smučarsko društvo Ajdovščina.Naše poslanstvo je predvsem popularizacija in razvoj vseh zvrsti “vriskanja na snegu” ne glede na opremo in stil.  


 • Planinsko društvo Ajdovščina

  11-07-2013

  Planinsko društvo Ajdovščina sestavljajo tudi Alpinistična sekcija, Mladinski odsek, Vodniško izletniški odsek,...  


 • Društvo jadralnih padalcev Kovk

  11-07-2013

  Društvo jadralnih padalcev KOVK Ajdovščina je bilo ustanovljeno 3.3.1994, potem ko je bilo že eno leto prej sekcija pri aero klubu 'Josip Križaj'. Člani društva si postavijo kot glavne naloge: organiziranje šolanja jadralnih padalcev in pridobitev ustreznih dovoljenj to je A-izpitov, dogovor z lastniki vzletnih in pristajalnih zemljišč, sodelovanje z drugimi JP društvi.  


 • Jamarsko društvo Danilo Remškar Ajdovščina

  11-07-2013

  Jamarstvo je dejavnost, ki združuje šport in željo po raziskovanju nekaj novega, vznemirljivega. Ne da se opisati občutka, ko vstopiš v prostor, kjer ni bil še nihče pred tabo. Jamarstvo pa ne vključuje samo obiska jame in občudovanja kapnikov, če v jami sploh so, ampak vključuje še veliko različnih dejavnosti.  


 • Čebelarsko društvo Ajdovščina

  11-07-2013

  Čebelarsko društvo Ajdovščina zajema občino Ajdovščina in občino Vipava. Društvo šteje 136 članov, od tega jih je 101 včlanjenih tudi v Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS).  


 • Radio klub Ajdovščina

  11-07-2013

  Radio klub Ajdovščina je pridobil prvo uradno dovoljenje za delo davnega leta 1959. Vse od takrat klub deluje neprestano več kot 50 let.  


 • Plesni studio Maxim Ajdovščina

  11-07-2013

  Novo hišo družabnosti, rekreacije in zabave Studio Maxim najdete v barviti dvorani Pod letališčem v Ajdovščini. Vabljeni, da zaplešete tudi vi!  


 • Karate klub Shotokan Ajdovščina

  11-07-2013

  Na osnovi starosti in števila na novo vpisanih članov oblikujemo skupine glede na starost vpisanih. Za tako oblikovane skupine potem organiziramo treninge, ki potekajo v telovadnicah v Lokavcu in v telovadnici Osnovne šole Šturje v Ajdovščini. Redni treningi so vsaj dvakrat na teden po eno uro pod vodstvom usposobljenega trenerja.  


 • Avto Klub Ajdovščina Motorsport

  11-07-2013

  AK AM je klub motoršportnih navdušencev iz Ajdovščin in bližnje okolice, ki tekmujejo v več različnih vejah motoršporta (Rally, Ghd, Rallycross,..)  


 • Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina

  11-07-2013

  Društvo sestavljajo tudi letalska šola, ter več sekcij med katero spadajo: motorna sekcija, jadralna sekcija, padalci ter modelarji.  


 • KAŠ Klub Ajdovskih študentov

  19-06-2013

  Klub ajdovskih študentov in dijakov je samostojna, nepridobitna in nestrankarska organizacija, ki zastopa interese ajdovskih študentov in dijakov, se zavzema za njihovo dobrobit in skrbi za izboljšanje kakovosti študentskega ter dijaškega življenja.  


 • Rdeči Križ Ajdovščina pomoč soljudem

  19-06-2013

  Rdeči križ Ajdovščina družinam in posameznikom v stiski namenja pomoč v obliki hrane, oblačil in obutve, pomaga pri nakupu šolskih potrebščin in plačilu najnujnejših položnic,...  


Novice nam posredujejo tudi...