Prosti čas - Stalne vsebine

 • FESTIVAL VINA IN KULINARIKE OKUSI VIPAVSKE


  12.5.2019
  dvorec Zemono

  10-05-2019


  Kar 45 vinarjev bo ponudilo več kot 100 različnih vrhunskih vin. Oba festivalska dneva pa bodo obiskovalci lahko spoznavali tudi druge okuse na tržnici vipavskih dobrot, kjer bo kar 16 ponudnikov predstavilo domače sire, mesnine, med, pecivo, olja, izdelke iz sadja in še kaj.

  Posebno doživetje obiskovalce čaka v ponedeljek, 13. maja, ko bodo ob 12.00 v restavraciji dvorca Zemono pripravili posebno kosilo, ki ga bosta oblikovala dva izjemna hrvaška šefa v sodelovanju z našim Tomažem Kavčičem. Prvi šef bo prišel iz restavracije Pelegrini iz Šibenika, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico, drugi pa kuha v izvrstni restavraciji San Rocco v Brtonigli v hrvaški Istri. Na izjemno kulinarično doživetje lahko pridete po predhodni rezervaciji.

  Na festivalski ponedeljek pa bodo ob 16.00 pripravili okroglo mizo na temo Povezave s turizmom in regionalnim razvojem, na kateri bodo sodelovali gostinci ter strokovnjaki s področja turizma in regionalnega razvoja.

  Ponedeljkov večer bo zaznamovalo tudi dogajanje ob bogastvu okusov. Med 17.00 in 19.00 se bodo namreč nekaterim vinarjem pridružili tudi gostinci. Ob izvrstnih vinih bodo obiskovalci lahko okušali tudi dobrote Gostiln Termika, Arkade, Repovž, Tratnik, restavracij Kendov dvorec in Hit, predstavili pa se bodo tudi šefi iz Vile Podvin, s Sinjega vrha, Grada Kromberk, Ošterije Žogica, Domačije Lisjak 1956, Gostilne Podfarovž, Kmečkega turizma Malovščevo, Smrekarjeve domačije, Gostilnice Ruj ter s turistične kmetije Saksida.

  Prav posebna priložnost se obeta mladim študentom gastronomije in turizma. Na posebni strojnici bodo ponudili svoje poglede na področja, ki bodo tudi v prihodnje zaznamovala njihovo ustvarjanje in delovanje.


Novice nam posredujejo tudi...