Natečaji in razpisi - Stalne vsebine

 • Nagradni natečaj na Instagramu


  Fotografije bodo zbirali v času razpisa, med 6. 7. in 1

  17-08-2018

  Siemens in MAO razpisujeta natečaj za najboljšo instagram fotografijo #CreatingPerfectPlaces. 

  Želijo si dobiti fotografijo, ki bo izpostavljala pomen inovacij, uporabo pametnih tehnologij, interdisciplinarni pristop ter osredotočenost na človeka, kot najpomembnejši vidik pri oblikovanju popolnih okolij za bivanje in ustvarjanje. 

  Tema natečaja je povezana z razstavo Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor; ta predstavlja obsežni opus enega najvidnejših slovenskih arhitektov, ki je v svojem delu nenehno preizpraševal obstoječe stavbne tipologije in načine bivanja – od stanovanjskih objektov, atrijskih hiš, vrtcev do šol in bolnišnic – ter predlagal alternative, ki temeljijo na inovativnih, eksperimentalnih ter prostorsko in tehnološko naprednih konceptih.

  Z domiselno metodologijo projektiranja kompleksnih objektov, sistemskimi rešitvami, inovativnimi detajli, nekonvencionalno uporabo materialov in številnimi patenti so Kristlove zgradbe prestopale meje znanega in uveljavljenega. Pri tem je v središče svojega ustvarjanja vedno postavljal človeka in njegovo doživljanje prostora. 

  Natečaj je namenjen mladim arhitektom, oblikovalcem, fotografom in drugim ustvarjalcem, ki delujejo na področju oblikovanja bivalnih in delovnih okolij. Skozi medij fotografije ujemite svojo vizijo popolnega prostora in potencial inovativnih tehnologij za izboljšanje našega vsakdanjega življenja. 

  Fotografije bodo zbirali v času razpisa, med 6. 7. in 17. 8. 2018, nato pa bo žirija izbrala najboljše. Te bodo predstavljene septembra na korporativnem dogodku podjetja Siemens v Narodni galeriji. Ustvarjalcem najboljših treh del po izboru žirije bo Muzej za arhitekturo in oblikovanje podelil finančne nagrade – za 1. mesto 500€, za 2. mesto 300€ in za 3. mesto 200€.

  Če želiš deliti svoj idealni prostor, vzemi telefon, posnemi fotografijo, jo označi s ključnikom #CreatingPerfectPlaces in objavi na svojem profilu na Instagramu ter tako sodeluj na nagradnem natečaju!

  Dostop do povabila na natečaj najdete tukaj.


Novice nam posredujejo tudi...