Zdravje - Aktualno

 • IZLET PD VIPAVA: VELIKI BABANSKI SKEDENJ


  30.06.2018, 05:30 - 18:00
  s parkirišča Škofijske gimnazije Vipava

  26-06-2018

  Manj znani vrh se nahaja v južnem delu Kaninskega pogorja. Pot do njega vodi po nekdanji neoznačeni mulatjeri. Prvi del poti se hodi v gozdu, preko travnate in skalnate poti do vrha, ki ga označuje majhen Aljažev stolpiček. Vrh ponuja zanimiv razglede. Ker je to bila nekdaj vojaška pot za oskrbovanje vojakov na fronti, je temu prilagojen zahteven teren. Ob poti je še veliko sledi prve svetovne vojne. Po spustu z vrha se boste do vozil vračali čez pode. Med Velikim in Malim Babanskim Skednjem bomo zavili na sedlo med njima in prečili pode do markirane poti za Kanin.

  Časovni okvir: do vrha 3,5 ure hoje ter sestop 2,5 ure. Skupen čas hoje 6 ur.
  Zahtevnost ture: zmerno zahtevna (brezpotje).
  Priporočljiva oprema: poleg osnovne planinske opreme (oblačila, prilagojena vremenskim razmeram, pohodni čevlji, palice, rezervna oblačila) je zaradi ponekod neuhojene visoke trave ter kopriv priporočljivo imeti dolge hlače. Hrana in pijača zgolj iz nahrbtnika.
  Stroški: razporedili se boste po kombijih in si razdelili stroške prevoza. Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva + 7 €).

  Prijave: Anja Fabčič: a.fabcic@gmail.com ali na tel. 040 370 559; oz. Marko Puc:  ali na tel. 031 800 384 (v večernih urah) do vključno četrtka, 28. junija 2018.


Novice nam posredujejo tudi...