Zdravje - Aktualno

 • Petarde? Ne, hvala!

  15-12-2015

  Marsikdo se sprašuje, čemu decembrsko pokanje petard, še vedno pa je tudi veliko navdušencev, ki si brez pokalic in ognjemetov ne predstavljajo prehoda v novo leto. Prav zato so pozivi, naj pred nakupom in uporabo pirotehničnih sredstev pomislimo na živali (in ljudi), ki jim pokanje predstavlja velik stres in ogroža njihovo varnost, tudi letos nepogrešljivi.

  K sreči ni vsem popolnoma vseeno za to, kako njihovo početje vpliva na sočloveka in živali. Prav zato so v letu 2013 v Društvu za zaščito živali Ljubljana na pobudo družbe Tam-Tam in v sodelovanju s podjetjem Citydog sprožili vseslovensko ozaveščevalno plakatno akcijo Petarde? Ne, hvala!.

  V okviru akcije nastajajo uporabni prispevki o problematiki, vključno z nasveti strokovnjakinje za vedenje psov, Alenke Spazzapan, ki predstavljajo temeljno decembrsko branje za vse skrbnike pasjih prijateljev. Najdete jih na www.dzzz.si/ne-petarde.

  Tudi letos vas vabijo, da naredite korak naprej k ozaveščanju mlajših generacij, da s petardami vznemirjajo tako živali kot ljudi (starejše, otroke), sebe pa postavljajo v neposredno nevarnost.

  Naredimo kraval, glasnejši od petard!
Novice nam posredujejo tudi...