Socialna varnost - Aktualno

 • VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE JE S SKLEPOM PODALJŠALA NEKATERE UKREPE, KI SO BILI SPREJETI V OKVIRU T.I. PROTIKORONSKIH PAKETOV


  31.3.2021

  09-01-2021

  Tako je podaljšan ukrep državnega povračila nadomestila plače za delavce, ki  so z dela odsotni zaradi odrejene karantene. Več o pravicah in dolžnostih ter postopku uveljavljanja povračil nadomestil si preberite tukaj. Ukrep je podaljšan do 31. marca 2021.

  Podaljšan je tudi ukrep povračilo nadomestila plače za delavce, ki so z dela odsotni zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, ustavitve javnega prevoza ali zaprtja mej. Več o pravicah in dolžnostih ter postopku uveljavljanja povračil nadomestil si preberite tukaj. Ukrep je podaljšan do 31. marca 2021.

  Prav tako je podaljšan ukrep izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka za ustanovitelje zavoda, ki so hkrati tudi poslovodna oseba (direktor) in so na podlagi 16. člena ZPIZ-2 vključeni v obvezno zavarovanje. Mesečni temeljni dohodek se uveljavlja na podlagi izjave, ki jo oddate pri FURSu. Ukrep se podaljša do 31. marca 2021, izjavo bo tako potrebno oddati najkasneje do tega datuma. Izredna pomoč v obliki mesečnega temeljnega dohodka znaša 1.100 eurov. Do pomoči boste torej upravičeni še v januarju, februarju in marcu.


Novice nam posredujejo tudi...