Prosti čas - Aktualno

 • Umetnost v času koronakrize na Goriškem


  1.9.2020

  24-06-2020


  Umetnost v času koronakrize* na Goriškem

  Poziv vizualnim in intermedijskim umetnikom

  V času, ko ostajamo doma in se prilagajamo stanju, ki je močno zarezalo v naše delovanje, ko smo se primorani odpovedati temeljni potrebi človeštva, fizičnim stikom, poskušajmo ohranjati izjemno pomembno aktivno povezanost in solidarnost v družbi.

  Omejevanje socialnih (ali bolje, fizičnih) stikov, ekonomska in druga negotovost, izpraznjena javna mesta, kraji, omejitve svobodnega gibanja po državi in izven nje, ... je le nekaj najbolj izstopajočih elementov, ki jih je le redkokdo lahko predvidel ali celo kdajkoli doživel.

  Kako se odziva aktualna umetnost na dejstva, kjer še najbolj izstopata prav strah in negotovost?

  Po vzoru mnogih slovenskih in evropskih galerij ter muzejev, v Pilonovi galeriji Ajdovščina in Mestni galeriji Nova Gorica vabimo vizualne in intermedijske umetnice ter umetnike k sodelovanju. Sodelovanje smo zaradi pomembne specifike prostora omejili na Goriško regijo.

  Zanima nas, kako se preko svojih del odzivate na aktualno družbeno stanje zaradi epidemiološke krize?

  Vabimo vse vizualne in intermedijske umetnice ter umetnike, ki živijo in ustvarjajo na Goriškem, da nam pošljejo svoja dela, ki so že nastala ali pa še nastajajo v času od 12. 3. 2020 dalje, ko je bila v Sloveniji razglašena epidemija koronavirusa.

  Prosimo vas, da nam pošljete reprodukcije del ali aktivne povezave do video oz. intermedijskih del, ki so nastajala od 12. 3.1. 9. 2020 na naslov pilonova.galerija@siol.net.

   

  Poziv je odprt do vključno 1. 9. 2020.


Novice nam posredujejo tudi...