Prosti čas - Aktualno

 • KONCERT: PSIHEDELAVCI IN TOVARIŠ STRMOGLAVLJEN


  26.6.2020
  Klub Štala, Lokavec 45

  24-06-2020

  NASTJA JANŽEKOVIČ & TOVARIŠ STRMOGLAVLJEN

  Martin Ukmar: el. kitara, vokal, ritmi in efekti
  Nastja Janžekovič: vokal, viola

  Duo prepleta lirične pesmi z zvoki električne kitare, viole in raznih zvočil, s sodobnimi, tudi elektronskimi ritmi in efekti v kozmične in na trenutke hipnotične aranžmaje. Ukvarjajo se s povezanostjo z naravo, refleksijo situacije, trenutnega stanja v družbi, kot tudi samorefleksijo posameznika, »ujetega« v virtualnost, družbo, telo. Obenem pa teksti izražajo tudi zbliževanje s sabo, naravo in kozmosom širše ... vendarle svetlo in optimistično.

  V živo bosta predstavila predvsem vsebino, ki je nastala v obdobju samoizolacije in je zajeta v pred kratkim izdanem dvojnem albumu NASTJANJA I & II.

  PSIHEDELAVCI

  Doza hipnotične psihedelije s sunki stonerske burje.
  Zasedba:
  Martin Ukmar: el. kitara, klarinet, glas, razna zvočila
  Nastja Janžekovič: el. viola, glas
  Samo Pavlica Linč: bobni

  Trio v raznih kombinacijah sodeluje že vrsto let v skupinah Tovariš Strmoglavjen, Nevem nevem, Akami. Nastal je in se razvil v »pravi« bend s sodelovanjem Akami in Tovariš Strmoglavljen na projektu Dvocikel, kjer so nastale tudi skupne pesmi. Sprva je v kontekst glasbene skupine postavil delovanje sicer one-man-banda Tovariša Atrmoglavljenega, a sta oblika in izraz evolvirala v nove strukture in postavila sprva bolj hipnotični in repetitivni izraz v bolj homogeni ritmični in harmonični ustroj. Z bobni, el. kitaro in el. violo ustvarjajo na trenutke tudi bolj težke, stonerske pasaže, med sicer nežnejšimi in psihedeličnimi prepletanji med dronanjem in mantranjem ter petjem Martina in Nastje. Radi se poslužujejo tudi Kosovelovih pesmi ter zapletajo poetične sprehode po gozdu raznih vzdušij v glasbeno gnezdo, od vedrine do nevihte emocij v vrtincu psihedelične burje.
  Pri nastopu ob projektu Dvocikel je bil posnet album v živo. Nove vsebine in novi album pa so v nastajanju.


Novice nam posredujejo tudi...