Prosti čas - Aktualno

 • SOPOTNIKI IZ PREVENTIVNIH RAZLOGOV ZAČASNO PREKINJAJO DELOVANJE


  30.3.2020
  Občina Ajdovščina

  16-03-2020

  Pomembno obvestilo za vse, ki uporabljate storitev brezplačnih prevozov Sopotniki. Obveščamo vas, da so se v Zavodu Sopotniki glede na trenutno stanje širjenje koronavirusa odločili, da iz previdnostnih razlogov storitev brezplačnih prevozov prekinejo do nadaljnjega.


  Odločitev za prekinitev so v Zavodu Sopotnki sprejeli, ker želijo zaščiti njihove uporabnike - starostnike, ki predstavljajo najbolj rizično skupino v primeru okužbe. Obenem želijo zaščititi voznike - prostovoljce, kjer je prav tako velik delež starejših oseb. Ministrstvo za zdravje je do nadaljnega tudi vzpostavilo popolno prepoved obiskov domov za starejše in sprejelo Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih.

  Glede na to, da se dnevno v vozilih, s katerimi izvajajo prevoze starostnikov, izmenjuje veliko število oseb, da velik del prevozov opravijo k storitvam zdravstvene oskrbe in k storitvam, kjer je večji pretok ljudi, v Zavodu Sopotniki menijo, da gre za trenutnemu stanju primerno potezo. Čeprav njihovi prostovoljci skladno z internimi pravili že ves čas izvajajo vse previdnostne ukrepe za omejitev širjenja okužb (npr. redno čiščenje kljuk, držal in varnostnih pasov v vozilu z razkužili, razkuževanje rok, menjavanje službenih oblačil ipd.), želijo vseeno ravnati preventivno.

  V času neizvajanja storitve bodo koordinatorji enot vse uporabnike, ki so rezervirali prevoz, o tem obvestili in poiskali možnosti za prestavitev termina. Do nadaljnega bodo tudi vse uporabnike, ki bodo želeli rezervirati prevoz obvestili, da jih naknadno še obvestijo, ali bo storitev prevoza mogoče varno opraviti.

  V Zavodu Sopotniki ne želijo prispevati k ustvarjanju nepotrebne panike glede širjenja koronavirsa. A ker je za uspešno izvajanje njihove storitve nujno zaupanje tako uporabnikov kot prostovoljcev, želijo narediti vse, kar je v njihovi moči, da to zaupanje ohranijo.

   


Novice nam posredujejo tudi...