Prosti čas - Aktualno

 • Praznično dogajanje se stopnjuje


  21.12.2018
  Ajdovščina

  24-12-2018

  Bliža se vrhunec prazničnega dogajanja ob izteku leta, ki bo v naših krajih vesel in privlačen.

  Vabimo vas v srednjeveški kulturni biser Vipavski Križkjer je bil uvod v praznične dni že preteklo nedeljo, 16. decembra z uradnim odprtjem razstave jaslic v domu krajanov ter v grajski ječi. Razstava bo na ogled do 6. januarja 2019 vsak dan med 14. in 19. uro. Na ogled bodo tudi jaslice na prostem, ki jih domačini postavijo ob svojih domovih. Vrhunec dogajanja bo v nedeljo, 23. decembra z uprizoritvijo Božične zgodbe z živimi jaslicami. Žive jaslice bodo postavljene na glavnem trgu, spremljalo jih bo petje, popestrili pa svetlobni učinki. Med 21. in 30. decembrom bo vsak dan ob 15. uri potekal voden ogled Vipavskega Križa, ki bo s kozarčkom in pridigo Janeza Svetokriškega trajal približno eno uro. 

  Ta konec tedna, 22. in 23. decembra lahko v Ajdovščini v grajskem obzidju obiščete Božični sejem s ponudbo lokalnih pridelkov ter umetniških izdelkov. V grajskem obzidju je na voljo tudi drsališče. Ledena ploskev v grajskem obzidju se razprostira na 200 kvadratnih metrih. Drsališče je do 6. januarja 2019 odprto med delavniki od 14. do 19. ure, ob vikendih in praznikih pa do 22. ure. Ob zaključku leta pa vabljeni na tradicionalno silvestrovanje, kjer boste v novo leto vstopili ob glasbi skupine Obvezna smer. Gostja silvestrskega večera bo Špela Grošelj.

  Praznično bo tudi v Vipavi, kjer je na Glavnem trgu že postavljena brunarica, kjer se lahko ogrejete s toplimi napitki in uživate ob večernem dogajanju. Ogleda vredno bo tudi tradicionalno žegnanje konj na štefanovo.

  Prireditev, tudi za najmlajše, bo v teh dneh še veliko, vabimo vas, da pokukate v koledar dogodkov Vipavska dolina in katerega od dogodkov tudi obiščete.


Novice nam posredujejo tudi...