Prosti čas - Aktualno

 • NACIONALNI TEDEN PROSTOVOLJSTVA (14. - 20. maj 2018)


  14. do 20. maj
  Ljubljana

  17-04-2018

   

  Slovenska filantropija med 14. in 20. majem 2018 že tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je predstavitev in praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij, druženjepovezovanje in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

   

  Vabimo vas k soustvarjanju Nacionalnega tedna prostovoljstva!

   

   

   

  VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA

  četrtek, 17. maj, Prešernov trg, med 13. in 17. uro

   

  Namen osrednjega dogodka nacionalnega tedna je predstavitev delovanja prostovoljskih organizacij obiskovalcem, pridobivanje novih prostovoljcev, ob tem pa tudi zabava, prijetno druženje in mreženje med prostovoljci in organizacijami.  

  Ali se nam boste pridružili tudi vi?

   

  Želimo si, da bi bil Veseli dan prostovoljstva zabaven in interaktiven. Aktivnosti prostovoljskih organizacij (animacije, uganke in naloge za obiskovalce, nastopi, igre ...) se bodo dogajale ob stojnicah na Prešernovem trgu. Izkušnje kažejo, da z izvedbo zanimivih animacij organizacije pridobijo večjo pozornost, zato razmislite, katera aktivnost bo omogočila, da vas obiskovalci čim bolje spoznajo in si vas zapomnijo.

   

  Ste zraven? Prijavite se tako, da najkasneje do srede, 9. 5. 2018 izpolnite spletno prijavnicoPo prejeti prijavi vas bo kontaktiral eden izmed sodelavcev Slovenske filantropije, ki vam bo dal nadaljnje informacije in vam po potrebi pomagal pri pripravah.

   

  »Dosegli smo pričakovane cilje. Veseli smo, da je animacijski program dodatno popestril delovanje naše stojnice.« (udeležena organizacija na Veselem dnevu prostovoljstva 2017)

   

  IMG_0013

   

  Na Slovenski filantropiji že načrtujemo različne animacije, s katerimi bomo poskrbeli, da bo letos dogajanje v centru Ljubljane še bolj živo in da bomo na dogodek pritegnili čim večje število ljudi.

   

  Ena izmed animacij bo tudi Prostolov, s pomočjo katerega se bodo lahko obiskovalci postavili v vlogo raziskovalcev in tako rešili naloge, ki bodo povezane z vsebino prijavljenih organizacij. Po uspešno zaključeni nalogi bodo prejeli manjšo nagrado.

   

  Velikega odra in ozvočenja tudi letos ne bo, bomo pa v središču trga skupaj z vami poskrbeli za pestro dogajanje. Pripravljamo program, v katerem se lahko predstavite vse organizacije, s kakšno izmed vaših zanimivih aktivnostih in tako pridobite še več pozornosti obiskovalcev.

   

  Vse organizacije, ki se boste prijavile na Veseli dan prostovoljstva imate možnost brezplačne udeležbe enega izmed mentorjev vaših prostovoljcev na Uvodnem usposabljanju za mentorje 22. maja 2018. V primeru, da bo prijav več, kot imamo prostih mest, si pridržujemo pravico, da naredimo selekcijo organizacij.

  Več informacij in prijavnico najdete na tukaj. 

   

  AKTIVNOSTI V VAŠEM KRAJU

  med 14. in 20. majem po vsej Sloveniji

   

   

  Je tudi v vašem kraju razvito prostovoljstvo in ga želite podpreti? Organizirate lahko zanimive lokalne dogodke kot so predstavitev lokalnih prostovoljskih organizacij, okroglo mizo, skupno druženje ob dobri hrani in igrah ter mnoge druge.

  To je lahko tudi zelo dobra spodbudite za socialno aktivacijo, še posebej mladih, brezposelnih ali starejših, da se na lokalnih dogodkih seznanijo z možnostmi opravljanja prostovoljskega dela in njegovimi pozitivnimi učinki.

   

  Nekaj idej za izvedbo akcij v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva dobite tukaj.  Pridružite se Nacionalnemu tednu prostovoljstva in organizirajte dogodek pri vas!

   

  Spletno prijavnico izpolnite najkasneje do srede, 9. 5. 2018.  Informacije o dogajanju v Sloveniji bodo objavljene na spletni in FB strani Slovenske filantropije.

   

  SLOVESNI DAN PROSTOVOLJSTVA

  torek, 15. maj, Krško, ob 14. uri

   

  DSC_0742

   

  Kdo so Junaki našega časa? Katera mesta so prijazna prostovoljstvu? Kdo so izjemni prostovoljci v javni upravi? Kdo bo letos prvič prejel naziv Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev? Vse to bomo izvedeli 15. maja v okviru Slovesnega dne prostovoljstva. Gostiteljica dogodka je Občina Krško, ki je prejemnica naziva Prostovoljstvu prijazno mesto že vse od leta 2014. Prejemnike nazivov in nagrad  bo nagovoril župan Občine Krškomag. Miran Stanko.

   

  Za vsa dodatna vprašanja smo vam na razpolago na elektronskem naslovu prostovoljstvo@filantropija.org ali telefonski številki 01 433 40 24.

   

  V pričakovanju skupnega soustvarjanja Nacionalnega tedna prostovoljstva vas lepo pozdravljamo!

   

  Tereza Novak, izvršna direktorica

  Za Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij

  Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

  Cesta Dolomitskega odreda 11

  1000 Ljubljana

  T: 01 433 40 24

  E: slovenska@filantropija.org

  www.filantropija.org

  www.prostovoljstvo.org

  logo SF 25_končna-05
  logo_cb_glavalogo SF 25_končna-05
              ESS_2015

   

  Projekt Slovenska mreža prostovoljskih organizacij delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za javno upravo. Projekt se izvaja v okviru 11. prednostne osi Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.


Novice nam posredujejo tudi...