Prosti čas - Aktualno

 • 15. Teden UP PEF: Pedagoška fakulteta v Kopru odpira svoja vrata z najbolj pestrim programom do zdaj


  17. - 23. april
  Koper

  17-04-2018

   

   

   

   

  Kulturno-umetniški program

  Center za umetnost in oblikovanje UP PEF v okviru dogodkov ArtPEF 17. aprila ob 19. uri vabi v avlo palače Armerija UP na Veliko koncertno gostovanjena katerem bodo nastopili mednarodno uveljavljeni glasbeniki Cveto Kobal (flavta), Andrej Grafenauer (kitara),Vladimir Batista (violina) & Stringsi jazz trio.

   

  Za drugi večerni kulturni program so poskrbeli študentje, in sicer so pod mentorstvom izr. prof. Jelene Sitar Cvetko pripravili prvo gledališko predstavo Podajalna enota, ki jo bodo premierno odigrali 18. aprila ob 21. uri v Centru mladih Koper.

   

   

   

  Izobraževalni program

  14. aprila bo na fakulteti v sodelovanju s Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru ter Pedagoškim inštitutom potekal znanstveni sestanekFilozofija za otroke: pretekle izkušnje, prihodnji izzivina katerem bo predstavljen istoimenski program, ki ga je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja zasnoval Matthew Lipman in se je uveljavil kot program, ki lahko pomembno prispeva k uresničevanju nekaterih bistvenih ciljev na področju vzgoje in izobraževanja.

   

  V okviru tedna in magistrskega študijskega programa Izobraževanje odraslih in razvoj kariere bo 17. aprila ob 17.00 v E-kavarni Pina potekala tudi okrogla miza Ustvarjati kulturo spoštovanja, na kateri bo sodeloval pisatelj dr. Silvo Šinkovec, ki bo predstavil knjigo Vzgojni načrt v šoli, dr. Dejan Hozjan in dr. Tomaž Grušovnik z UP PEF in Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava, Celje. Udeleženci bodo s pomočjo rezultatov raziskave o vzgojnem načrtu v šoli razpravljali o možnostih vzgoje za vrednote in oblikovanju celostno razvite osebnosti v slovenskem vzgojno-izobraževalnem prostoru.

   

  UP PEF sodeluje tudi s Fakulteto za humanistične študije, Oddelkom za slovenistiko, s katerim 18. aprila ob 18. uri organizira literarni večer z lanskim prejemnikom Levstikove nagrade in nagrade večernica Petrom Svetino. Večer, ki ga bo vodila dr. Vladka Tucovič, bo potekal v Čitalnici Fulvia Tomizze.

   

  O informacijsko-komunikacijski tehnologiji se bo v Veliki predavalnici UP FM razpravljalo na okrogli mizi Od realnega do virtualnega: uveljavljene in nove poti učenja z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, ki jo 23. aprila ob 15. uri Pedagoška fakulteta organizira s Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijsko tehnologijo. Po okrogli mizi bo potekalo še ekskluzivno gostujoče predavanje dr. Tima Bella z Nove Zelandije, ki bo predstavil računalništvo brez uporabe računalnikov – Computer science without computers.

   

   

   

   

  Otroški program

  Kot vsako leto je program Tedna UP PEF namenjen tudi najmlajšim. V okviru Slovenskih dnevov knjige je s Knjigarno Libris 18. aprilaorganizirano kamišibaj in lutkovno pravljično dopoldne z naslovom Miške in hiške.

   

  20. aprila pa so otroci vabljeni v avlo palače Armerija Univerze na Primorskem, kjer bodo študentje pripravili glasbeno popotovanje z Janezom Bitencem.

   

   

   

   

  Program Tedna UP PEF
  Programma della  Settimana dell’ UP PEF

    

   

   


Novice nam posredujejo tudi...