Prosti čas - Aktualno

 • 22. odprti hrami na Slapu


  29.1.2022 ob 16:00
  Slap, Vipava

  30-12-2021

  Slapenski hrami bodo letos odprli svoja vrata 29.01.2022 in to že 22. zapovrstjo.
  Navkljub nejasnim časom in vsakodnevnemu spreminjanju ukrepov za preprečevanje širjenja COVID se je kar osem vinarjev Slapa ponovno odločilo, da odprejo vrata svojih kleti in ponuditi vinsko in kulinarično degustacijo. Hrame bodo odprli:
  - PETRIČ – vina s tradicijo
  - PREGELJC VINA
  - HIŠA VIN RONDIČ
  - KMETIJA TROŠT
  - VINA ŽORŽ 1696
  - VINO MARC
  - ROUNA – kozarec vipavske svežine
  - VINA NA HRIBU
  Ker nam je res mar za vaše zdravje še bolj pa za zdravje naših bližnjih, babic, dedkov in staršev bomo na vstopni točki dosledno preverjali PCT. Obiskovalcem, ki dokazila PCT ne boste uspeli predložiti na vpogled bomo morali obisk prireditve zavrniti.
  PROGRAM PRIREDITVE
  Ob prihodu vas bomo pogostili z domačim pečenim pršutom v testu in ob predložitvi računa dali vstopnico, katera je vinski kozarec in vrečko za kozarec. S kozarcem boste imeli vstop za degustacijo vina po vseh kleteh. Kozarec in vrečka vam bo ostal za spomin.
  Po prigrizku vas bomo napotili do prve vstopne kleti. Od tu naprej se boste samostojno sprehajali od kleti do kleti. Brez skrbi, da se ne boste izgubili smo za vas pripravili zemljevid, kjer so označene vse točke prireditve.
  Vsak vinar vam bo ponudil do pet različnih vzorcev vina poleg pa postregel dobrote, ki jih bodo pripravile domače kuharice po receptih svojih babic, postrežene na sodoben način.
  KAJ DOBITE ZA CENO VSTOPNICE:
  V ceno vstopnice je všteta degustacija vin in hrane pri vseh osmih vinarjih stane 30 EUR na osebo. Svetujemo vam, da vstopnico kupite v naprej, saj je število vstopnic, kot že pretekla leta omejeno na 400 vstopnic.
  Te lahko kupite na spodnji povezavi.
  Plačate jih lahko s karticami ali z nakazilom na naš TRR.


  Za skupine večje od 10 oseb in skupine, ki bodo na dogodek prišle s svojim organiziranim prevozom - kombi ali avtobus, te skupine vstopnic rezervirajo in/ali kupijo preko elektronskega naslova info@slapvinofestival.si ali na telefonski številki 040 437 862 Marina ali Denis 040 885 707 - > klice sprejemamo po 16:00 uri.
  DODATNA PONUDBA:
  PREVOZ NA DOGODEK
  Tudi letos je zagotovljen avtobusni prevoz iz parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani (odhod 29.01.2022 ob 15:15) na Slap in nazaj na Dolgi most (iz Slapa 20 minut čez polnoč). Doplačilo za prevoz iz Ljubljane znaša 10 EUR.
  Vozovnice za avtobusni prevoz lahko tudi kupite na zgornjem naslovu. Nakup vozovnice je možen samo v primeru nakupa skupaj z vstopnico na dogodek.
  Zbiramo tudi prijave za prevoz iz Maribora via Celje do Slapa in nazaj. Ter iz Škofje Loke via Kranj, Šenčur, Mengeš, Trzin in Črnuče do Slapa. Prevoz bomo izvedli v primeru dovolj velikega povpraševanja (minimalno za mali avtobus). Potrebe po prevozu prosimo pošljite na info@slapvinofestival.si .
  POMEMBNO: V primeru sprememb ukrepov preprečevanja širjenja COVID 19, katere ne bi dovoljevale izvedbe prireditve oziroma v primeru odpovedi prireditve zaradi druge višje sile bomo plačane vstopnice povrnili brez dodatnih stroškov ali pa po vaši želji prenesli v naslednje leto.


Novice nam posredujejo tudi...