Prosti čas - Aktualno

 • Evropski teden socialne ekonomije 2021 – ActSE2021


  11.11.2021
  Zoom

  08-10-2021

  Spletna konferenca Združenja EPEKA: Stanovanjske zadruge

  ponedeljek, 11.10.2021 ob 13. uri

   

   

  Vabimo vas na Evropski teden socialne ekonomije 2021, ki bo organiziran v okviru slovenskega predsedovanja Sveta EU, med 11. in 15. oktobrom 2021 v Ljubljani. Glavni dogodek evropskega tedna socialne ekonomije 2021 je dvodnevna konferenca na visoki ravni: ActSE2021, ki bo potekala 12. in 13. oktobra in se bo osredotočala na digitalne socialne inovacije. Organizirana bo v hibridni izdaji v konferenčni dvorani Kristalne palače v BTC Cityju v Ljubljani. Glede na uvedbo akcijskega načrta socialne ekonomije v zadnjem četrtletju leta 2021 bo glavna tema konference krepitev ekosistema socialnih inovacij z digitalnimi in naprednimi tehnologijami. Dodatne informacije o dogodku so na voljo na spletni strani ActSE2021.

   

   

  Evropski teden socialnega gospodarstva bo ponudil vrsto različnih konferenc, panelov in delavnic s področja socialne ekonomije s poudarkom na povečanju, digitalizaciji in trajnosti socialne ekonomije in socialnih inovacij. Programske dejavnosti vodijo strokovnjaki in ugledni govorci iz različnih vodilnih institucij po vsej Evropi. Naše bodoče občinstvo vključuje lokalne in mednarodne odločevalce, vodilne inovatorje ter predstavnike malih, srednjih in velikih podjetij. V okviru dogodka bomo v Združenju EPEKA, so.p. pripravili spletno konferenco z naslovom Stanovanjske zadruge. Le ta se bo pričela v ponedeljek, 11. oktobra ob 13. uri. Dogodek bo potekal ob podpori aplikacije Zoom; povezava je na voljo tukajObjavljen je tudi Facebook dogodek.

   

   

  V današnjem času se soočamo z resnimi vprašanji, povezanimi z bivanjsko problematiko, ki jih lahko zlahka opredelimo kot največji izziv, s katerimi se soočajo mladi. V Ljubljani, glavnem mestu Slovenije, pa tudi v drugih regijah se najemnine konstantno zvišujejo, cene nepremičnin pa dosegajo rekordne vrednosti. Kaj torej preostane tistim, ki do lastnih nepremičnin ne morejo priti?    

   

   

  V okviru letošnjega tedna socialne ekonomije želimo v sodelovanju z gosti predstaviti in ponazoriti razmere v Sloveniji, kjer še vedno nimamo ustanovljenih zadružnih stanovanj, prav tako ni obstoječih pravnih podlag ali političnih struktur, ki bi olajšal njihovo ustanovitev. V prvem dnevu dogodka ActSe2021 si bomo ob podpori gostov in govorcev v okviru spletne konference: Stanovanjske zadruge, prizadevali za rešitev tega vprašanja.

   

   

  Program dogodka:

  13:00 Registracija

  13:30 Dobrodošlica

  13:45 Predstavitev osnutka zakona o subvencijah za izgradnjo javne najemniške infrastrukture; Primož Brvar – direktor neprofitne stanovanjske organizacije Nepremičnine Celje d.o.o. bo predstavljal Predlog zakona o spodbujanju gradnje javnih najemnih stanovanj v slovenskem parlamentu (predlog podan s strani Socialnih demokratov)

  14:00 Okrogla miza o stanovanjskih zadrugah ; gostje: Jasmina Vidmar (generalna sekretarka skupnosti občin Slovenije), Masha Hawlina (prokuristka zadruge Zadrugator, socialnega podjetja), Tadej Slapnik (Charmain of Catalyst 2030 Slovenian Chapter), Primož Brvar (direktor neprofitne stanovanjske organizacije Nepremičnine Celje d.o.o.), Štefan Simončič (predsednik Združenja EPEKA, socialno podjetje).

  Moderator: Mateo Hočuršćak

  Zaključni govor Jerica Lorenci (članica stanovanjske zadruge EPEKA)

   


Novice nam posredujejo tudi...