Prosti čas - Aktualno

 • ZAKLJUČNA PRIREDITEV ZA POLETAVCE IN NAJPOLETAVCE


  22.9.2021
  Lavričeva knjižnjica Ajdovščina

  10-09-2021

  Poletni bralni projekt Poletavci in NajPoletavci, ki ga izvajamo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, se približuje – tudi tokrat! – uspešnemu zaključku.

  Poletavci so otroci od sedmega do dvanajstega leta, ki med poletnimi počitnicami berejo 30 dni pol ure na dan. NajPoletavci so najstniki v starosti od 13 let in ne več kot 16. Uradno poteka počitniška bralna akcija vsako leto od 10. junija do 10. septembra. Vse, ki izpolnjenih zloženk še niste oddali, prosimo, da to storite do vključno 10.9.2021 v enotah knjižnice ali jih pošljete po pošti s pripisom »Poletavci«. NajPoletavci oddate svoje misli o prebranem na spletni strani NajPoletavcev.

   
   
   
  Tudi v letošnjem letu ste radi brali, saj je odziv zelo dober. V Lavričevi knjižnici v Ajdovščini zaradi razmer ne bomo imeli zaključne prireditve.
   
  Vsi pa ste si prislužili majice, za vas smo pridobili tudi nekaj lepih nagrad.
   
  Dan za Poletavce bo v sredo, 22. septembra 2020, od 13. do 18. ure, ko boste pred Lavričevo knjižnico Ajdovščina lahko dvignili majice in priznanja ter nagrade, ki jih bo določil žreb.
  Kdor ne bo mogel prevzeti majice oz. nagrade, bo to dobil ob obisku knjižnice.
  Rezultati žrebanja bodo objavljeni tudi na spletni strani Lavričeve knjižnice.
   
  Komisija za žrebanje nagrad: Marija Bajc, bibliotekarka (predsednica komisije), Viktorija Kante, bibliotekarka (članica komisije) in Špela Benčič, knjižničarka (koordinatorka projekta).
   

  Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka poletne bralne akcije, v kateri sodelujemo tudi mi.

  Več informacij o projektu najdete na spletni strani Poletavci.si.

  Pravila za sodelovanje v projektu Poletavci – poletni bralci najdete tukaj.


Novice nam posredujejo tudi...