Prosti čas - Aktualno

 • 25. REKREATIVNI VZPON VIPAVA–NANOS


  12.9.2020
  Vipava

  11-09-2020

  Rekreativna kolesarska dirka z cestnimi in gorskimi kolesi, ki šteje za Pokal Slovenije v vzponu, za kategorije amaterji, ženske in master. Na dirki lahko nastopijo rekreativni kolesarji brez licenc in klubov ter amaterski kolesarji z licencami.

  PRIJAVE
  Preko spletne strani prijavim.se ali na dan tekmovanja na startnem mestu, med 8.00 in 9.30. Startnina je 15 € in se plača ob prevzemu startne številke.

  START
  Glavni sodnik prične s klicanjem tekmovalcev vseh kategorij v startni prostor ob 9.40. Start je ob 10.00. Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa bo organizator po potrebi omejil velikost skupine in start organiziral z manjšim zamikom. Tekmovalci iste kategorije bodo z vožnjo pričeli istočasno. Skupine bodo objavljene do 9.40 na startnem prostoru.

  PROGA
  Dolžina dirke je 15 km (od tega zaprte vožnje 2 km) in je v celoti asfaltirana. Poteka iz Vipave preko Vrhpolja (leteči start), Sanabora na Nanos, kjer se zaključi pri Turistični kmetiji Abram. Višinska razlika je 825 m.

  NAGRADE
  Vsak tekmovalec prejme sendvič in napitek. Prvi trije tekmovalci v vsaki kategoriji prejmejo pokale, prvih pet v kategoriji pa praktične nagrade.
  Prvi trije najštevilčnejši klubi prejmejo pokal in praktično nagrado. Po dirki bo žrebanje startnih številk.


Novice nam posredujejo tudi...