Natečaji in razpisi - Aktualno

 • abc kibernetske varnosti za nevladne organizacije


  23.9.2021
  Zoom

  10-09-2021

  Kibernetska varnost je tisto področje, na katero v nevladnih organizacijah zaradi pomanjkanja resursov pogosto pozabimo – vse dokler ne zaidemo v težave. Da bi lahko podatke in datoteke, dragocene za vaše delovanje, ustrezno zaščitili, v CNVOS organiziramo brezplačno 90-minutno delavnico s strokovnjakoma za kibernetsko varnost, ki bo v četrtek, 23. septembra, ob 14. uri.

  Gregor Spagnolo in Milan Gabor, člana društva OWASP Maribor, podružnice svetovne organizacije OWASP, ki si prizadeva za izboljšanje varnosti programske opreme, bosta na praktičen način predstavila:

  • kaj sploh je kibernetska varnost,
  • kako nam lahko koristi etično hekanje,
  • kako ustrezno zavarovati e-pošto in gesla,
  • kaj je socialni inženiring in kako se mu izogniti,
  • kako na varen način uporabljati mobilne telefone in druge pametne naprave, ter
  • kako varno uporabljati in zaščititi datoteke v skupni rabi.

  Dotaknila se bosta tudi kibernetske varnosti za otroke in delila najpomembnejše nasvete za varno surfanje po spletu ter varno uporabo brezžičnih povezav.

  Gregor Spagnolo je lastnik podjetja SSRD d. o. o., ki se ukvarja z raziskovanjem in implementacijo varnega življenjskega cikla aplikacij, analizo aplikacij in izobraževanjem razvijalcev. Ima več kot pet let delovnih izkušenj in strokovnega znanja na področju oblikovanja, implementiranja aplikacij in varnosti. Je tudi podpredsednik oddelka za kibernetsko varnost pri Združenju za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije. Več o njegovem poslanstvu in delu v organizaciji OWASP lahko preberete v rubriki Obrazi nevladnikov.

  Milan Gabor je etični heker, ki podjetjem in organizacijam pomaga dvigati raven informacijske varnosti. Pogosto opozarja tudi na pereče težave na področju varnosti, saj meni, da le izobraževanje in ozaveščanje ljudi lahko poskrbita za varnejšo družbo in delovanje podjetij.


Novice nam posredujejo tudi...