Izobraževanje - Aktualno

 • Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2019


  20.11.2019
  Gospodarsko razstavišče Ljubljana

  07-11-2019

  Vabimo vas na Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2019, ki ga organizira Urad Republike Slovenije za mladino v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije.

  Nacionalni posvet mladinskega sektorja je letni dogodek, namenjen mladinskim delavcem/-kam in voditeljem/-icam, predstavnikom/-cam mladinskih organizacij in organizacij za mlade ter vsem drugim, ki na takšen ali drugačen način soustvarjate in sooblikujete področja, politike in programe za mlade.

  Nacionalni posvet mladinskega sektorja bo potekal v sredo, 20. novembra 2019, med 9.00 in 18.30, v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.

  Letošnji posvet namenjamo tematiki kakovosti v mladinskem delu. Predstavljena bodo izhodišča okvirja kakovostnega mladinskega dela, ki bodo podlaga za nadaljnjo razpravo. Podrobnejšim vidikom kakovosti se bomo posvetili tudi v tematskih delavnicah:
  - Standardi kakovosti kariernega razvoja v mladinskem delu (izvajalec: Mreža KROJ);
  - Kazalniki kakovosti v članskih mladinskih organizacijah (izvajalec: Zveza tabornikov Slovenije);
  - Pomen infrastrukture mladinskih centrov za zagotavljanje kakovosti mladinskega dela (izvajalec: Mladinska mreža MaMa);
  - Vključujoče mladinske organizacije – inkluzivnost za kvalitetno mladinsko delo (izvajalec: Društvo Parada ponosa).

  Kot vsako leto, bo tudi letos z nami minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki bo podelil državna priznanja v mladinskem sektorju za leto 2019, še prej pa bomo z njim poklepetali ob kavi o trenutnih izzivih mladih.

  Vljudno vas prosimo, da se na posvet prijavite s pomočjo elektronske prijavnice do vključno ponedeljka, 11. novembra 2019. Elektronska prijavnica je dostopna na https://forms.gle/Q3Lon64XpPLmHU53A.


Novice nam posredujejo tudi...