Letošnji Festival LGBT filma (organizator Škuc), ob podpori Slovenskega filmskega centra, ponovno organizira brezplačno scenaristično-filmsko delavnico.

Scenaristični del s Suzano Tratnik in Majo Weiss

Sobota, 17. 11. 2018, 15h-19h, Metelkova

Ustvarjalki bosta predstavili svoje izkušnje s sodelovanja na evropski delavnici Scripteast, kjer sta razvijali scenarij Ime mi je Damjan po motivih istoimenskega romana. Udeleženke_ci bodo na podlagi izbranih prizorov iz scenosleda napisale_i scenarij, nakar bodo ustvarjene odlomke medsebojno primerjale_i in skupaj z vodjema delavnice iskale_i najboljše rešitve.

 

Filmski del z Majo Weiss – Avdicija za film Ime mi je Damjan

Nedelja, 25. 11., 11h-17h, Kinoteka 

Snemanje s kamero vseh zainteresiranih za nastop v filmu Ime mi je Damjan in  ustvarjanje kataloga za casting. Vaje v slogu na podlagi izbrane sekvence iz scenarija za film. Poziv na avdicijo za vse_i, ki jih zanima igrati vloge ali statirati v filmu Ime mi je Damjan, stare_i od 15 do 40 let, bo javno objavljen dva tedna prej. Avdicija z udeleženkami_ci se zmontira v kratki film, ki se prikaže na zaključku festivala v Kinoteki. Torej nastanek filma je 3. del celotne filmske delavnice. Film naredijo pod mentorstvom Maje Weiss udeleženke_ci delavnice – če imajo tehniko, naj jo prinesejo s sabo.