Izobraževanje - Aktualno

 • Ste pripravljeni za nekaj novega?


  30. septembra do 6. oktobra 2018
  Zagreb

  30-07-2018

  Model Evropska unija Zagreb (MEUZ) je mednarodna izobraževalna konferenca, ki združuje entuziastične mlade ljudi iz vsega sveta. Zasnovana je kot kombinacija simulacije postopka odločanja institucij EU (Evropskega parlamenta, Sveta Evropske unije), delavnic in strukturnih dialogov z nosilci odločanja o trenutnih vprašanjih.

   

  MEUZ 2018 je že šesta izdaja konference in bo potekala od 30. septembra do 6. oktobra 2018 v Zagrebu. Letos ima konferenca nov koncept, in sicer se ne bo simuliralo Evropskega parlamenta. Udeleženci lahko prvič sodelujejo v vlogi ministrov za zunanje zadeve, obrambo in razvoj, kot predstavniki Sveta za zunanje zadeve ali v vlogi predsednika države in vlade v Evropskem svetu. Udeleženci lahko tudi prevzamejo vlogo novinarja, ki pokriva celotno konferenco. Teme so trgovinska politika EU, energetska varnost ter integracija, širitev in globalno delovanje EU.

   

  Za udeležbo na konferenci iščemo 4 udeležence iz Slovenije. Rok za prijavo je odprt do 5. avgusta. Prijavite se lahko mladi med 18 in 30 let in sicer morate:
  - izpolniti prijavni obrazec, ki ga najdete tukaj: http://meuz.eu/apply/
  - na koncu prijave priložiti vaš CV
  - če se prijavljate za vlogo novinarja, morate poslati še portfelj

   

  Partnerske države so: Romunija, Bolgarija, Bosna in Herzegovina, Srbija, Slovenija, Estonija, Poljska, Nemčija, Danska, Italija, Francija, Belgija

   

  Prijavnico najdete na tej povezavi. Za dodatna vprašanja lahko pišete na applications@meuz.eu

   

  Spremljajte tudi FB objave MEUZ: https://bit.ly/2LtpqGb

  Za več informacij: http://meuz.eu/


Novice nam posredujejo tudi...