Izobraževanje - Aktualno

 • NE SPREGLEJTE SUBVENCIJ ZA GIMNAZIJCE NA SREDNJI ŠOLI VENO PILON AJDOVŠČINA


  Rok oddaje vloge: pred začetkom novega šolskega leta
  Ajdovščina

  28-06-2018

  Gimnazijski program Srednje šole Vena Pilona v Ajdovščini se je v zadnjih letih srečeval s težavo vpisa vse manj šolarjev. V ta namen je ajdovski občinski svet v preteklem letu sprejel odlok, da spodbudi bodoče srednješolce k vpisu s subvencijo 40 evrov mesečno. Izkoristite priložnost za nadaljevanje šolanja v domačem kraju.

  Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je subvencija namenjena dijakom, ki se vpisujejo v prvi letnik gimnazije ter se bo izplačevala od septembra do junija, torej vseh 10 mesecev pouka. Pravico do subvencije dijaki uveljavljate z vlogo, ki jo pred začetkom novega šolskega leta, s priloženim potrdilom o vpisu, posredujete na Občino Ajdovščina. Prejemanje katerekoli druge štipendije ni ovira za pridobitev subvencije, prav tako ni pomembno od kod dijaki prihajate, pogoj je le potrdilo o vpisu.

  Več informacij in obrazec najdete na spletni strani Občine Ajdovščina www.ajdovscina.si, v rubriki Katalog informacij javnega značaja / Postopki in obrazci, pod naslovom Subvencije za kritje stroškov šolanja dijakov programa gimnazije na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina.


Novice nam posredujejo tudi...