Izobraževanje - Aktualno

 • Poletna šola za dijake: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate


  27. do 31. avgusta 2018
  Ljubljana

  13-06-2018

  Poletna šola je izbirnega tipa, tako da si lahko izbereš delavnice in obiščeš fakultete/akademije ali podjetja oziroma organizacije, ki so ti zanimivi. Prijaviš se torej na posamezno delavnico ali obisk in ne na celotno poletno šolo.


  Poletna šola je tematsko sestavljena iz treh sklopov:

  Kam & kako

  Vsak dan poletne šole se lahko dopoldne udeležite delavnic, s katerimi boste pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter slišali vse o možnostih študijske izmenjave in informacijah o vpisnem postopku. 
  več informacij o delavnicah >>


  Faksi v praksi

  Faksi niso le predavanja in vaje, temveč skrivajo še marsikaj, kot je delo v laboratoriju, praktične vaje, timsko delo in sodelovanje pri študentskih dejavnostih. Kakšni so »faksi v praksi«, boste raziskovali na obisku fakultet in akademij, kjer boste spoznali še, kakšne kompetence boste pridobili skozi študij, katera področja se odpirajo v prihodnje, kako so zaposljivi njihovi diplomanti in kako se študijski programi med seboj prepletajo.


  Znanje v praksi

  Preverite, kako lahko svoje znanje, ki ga boste pridobili na univerzi, uresničite v poklicu! Kaj lahko vse počnete z eno izobrazbo? Katere vse izobrazbe lahko vodijo do enakega poklica? Preko pogovora in praktičnega prikaza dela v uveljavljenih podjetjih in institucijah bo vaša odločitev za študij še lažja.


  Individualna svetovanja

  Celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualne posvete, na katerih jih lahko vprašaš še bolj podrobno glede izbire študija. Zanje je potrebna predhodna prijava na poletnasolakc@uni-lj.si.


Novice nam posredujejo tudi...