Izobraževanje - Aktualno

 • Usposobite se za Socialnega oskrbovalca na domu


  marec 2022
  Ljudska univerza, Ajdovščina

  20-01-2022

  Zbiramo prijave za marec 2022

  Zbiramo informativne prijave za 150 urno usposabljanje. Predviden pričetek v marcu 2022.

  SOC OSKRBOVALEC - FOTKA (002)

   

  Ljudska univerza Ajdovščina vabi k informativni prijavi odrasle, ki se želite usposobiti:

  • za negovanje/delo s starejšimi, bolnimi na domu,
  • za zaposlitev v različnih institucijah, kjer poteka izvajanje osebne oskrbe in gospodinjske pomoči uporabnikom.

   

  Kdaj, kje, kako?  150 urno verificirano usposabljanje bo potekalo glede na situacijo kombinirano, tako na daljavo (teorija) in takoj, ko bo možno tudi v živo (praktični pouk).

  Primerno je za vsakogar, ki potrebuje znanja nege in oskrbe starejših/bolnih.

  Še posebej pa je obvezno za vse, ki se želijo s področjem poklicno ukvarjati. Zanje je še pred usposabljanjem  predviden zdravniški pregled.

  Pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo/NPK:

  • končana osnovna šola,
  • vsaj 5 let delovnih izkušenj na področju dela z ljudmi ali vsaj 1 leto delovnih izkušenj na področju socialne oskrbe starejših, invalidnih idr. oseb s posebnimi potrebami (tudi neformalne izkušnje),
  • starost vsaj 21 let,
  • verificiran program usposabljanja v socialnem varstvu s področja socialne oskrbe.

  Če menite, da pogojev/delovnih izkušenj ne izpolnjujete, nas pokličite, da skupaj preverimo ali to drži in kaj še lahko storite, da jih pridobite.

  KDO vas bo navdušil in kako?  Predavatelji imajo bogata strokovna znanja iz področja zdravstva, dolgoletne izkušnje dela na področju in izkušnje poučevanja odraslih. Že uvodoma vas bodo pozitivno »ogreli« in motivirali za skupno usvajanje novih znanj. Vsako srečanje bo nova izkušnja, zato boste komaj čakali na naslednje poglavje.

  Organizatorji izobraževanja, svetovalci v postopku NPK, s strokovnim znanjem in izkušnjami pa vam bodo na voljo pred, med in po usposabljanju/postopku NPK za individualni strokovni pogovor, učno podporo in morebitno odpravljanje drugih ovir na poti do cilja.

  Kaj potrebujete?  Ko se prijavite, se najprej pogovorimo o vaših izobraževalnih potrebah. Pomagamo vam, da se vključite v skupino na daljavo. Za posamezno srečanje na daljavo poskrbite, da se pravočasno pridružite in ne zamujate.

  Namestite se v miren kotiček in si po potrebi pripravite vodo, pisalo, papir oz. zvezek. V primeru težav z internetom ali odsotnosti iz drugih razlogov, si lahko ogledate posnetek srečanja za nazaj. Ko bodo srečanja v živo, dobite dodatna navodila.

  Predviden način izvedbe: Na daljavo, s pomočjo orodja MS TEAMS.

   

  Cena  Cena usposabljanja je 550,00 € z DDV.

   

  Prijava in pomoč  Prijavite se na helena.furlan@lu-ajdovscina.si. ali na  051 439 717. 

  Prijavite se lahko tudi preko spletne prijavnice,.

  Obvezne so prijave vsaj dva dni pred posamezno aktivnostjo oz. do zapolnitve prostih mest s spletno prijavnico ali na 051 439 717,

  Ob prijavi nam prosimo navedite, če potrebujete pomoč pri prenosu aplikacije MS TEAMS in vzpostavitvi povezave na daljavo oz. ali navedeno orodje že uporabljate za druga izobraževanja Ljudske univerze Ajdovščina.

  S prijavo na aktivnost (spletno, telefonsko ali preko elektronskega naslova) potrjujete, da ste seznanjeni, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke za namen organizacije in izvedbe dogodka.

  V primeru, da bo srečanje zaradi višje sile odpadlo ali v primeru spremembe načina izvedbe, bomo prijavljene obvestili.


Novice nam posredujejo tudi...