Izobraževanje - Aktualno

 • Tedni vseživljenjskega učenja 2021 - Seznam brezplačnih dogodkov in izobraževanj


  do 10.10.2021
  Različne lokacije

  23-09-2021

  Četrtek, 23. 9. 2021
  • Odprta vaja folklorne skupine

  Društvo MOST - Univerza za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina se bo predstavila z odprto vajo folklorne skupine v dvorani društva, od 19.00 do 21. ure.

   

  • Javni test hoje na 2 km

  Znanstvene raziskave kažejo, da lahko že pol ure zmernega gibanja dnevno pomembno izboljša naše zdravje in nas ohranja aktivne v vseh življenjskih obdobjih.

  Udeležite se preizkusa hoje na 2 kilometra in preverite svojo telesno pripravljenost. To je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem s pomočjo tako hitre hoje kot jo zmorete, ne da bi pri tem ogrožali vaše zdravje, izmerimo vašo aerobno zmogljivost. Na podlagi pridobljenih rezultatov vam svetujemo za vas primerno telesno dejavnost ter zdravju prijazno vadbo.

  Test lahko opravite večkrat (priporočljivo vsakih 6 mesecev) in tako sledite izboljšanju svoje telesne pripravljenosti.

  Na stadionu v Vipavi vam bomo na voljo od 17.00 do 19.00. Obvezne so prijave na ckz-kineziolog@zd -ajdovscina.si ali na 041 409 762.

  Lepo vabljeni!

   

  Petek, 24. 9. 2021

  • Online jaz

  Uporaba družbenih omrežij je postala stalnica v našem življenju. Postala so vse bolj popularen način komuniciranja. Vse premalokrat pa se zavedamo nevarnosti, ki prežijo na družbenih omrežjih.

  Pridružite se nam na delavnici kjer bomo spoznavali načine samozaščite na družbenih omrežjih in spoznali pravila bontona spletnega komuniciraja.

  Zato like na naš dogodek in share med prijatelje.

  Se vidimo v ponedeljek, 24. 9. 2021, ob 10.00 v Mladinskem centru in hotelu Pale.

  Prijave in dodatne informacije: pum-o@lu-ajdovscina.si ali 051 419 119

   

  Sobota, 25. 9. 2021

  • Zaključni dogodek virtualne Incastre 2021

  Virtualno Incastro 2021 bomo sklenili na Lavričevem trgu z zaključnim dogodkom v živo. Z nami bo radio v mestu Radia Robin, na stojnicah se bodo predstavila sodelujoča ajdovska podjetja, dogajanje pa bodo dodatno popestrile otroške predtave in plesni nastopi, za piko na i pa bodo poskrbele nagradne igre s privlačnimi nagradami.

  Dogajanje po potekalo od 8. pa vse tja do 18. ure. Vabljeni!

   

   

  RAZSTAVE IN DRUGI DOGODKI

   

     Razstava slikarke Julijane Božič, Iz domačih krajev ter Kartoline z' Vipavske doline

  V MKC Hiša mladih Ajdovščina si lahko do 10. septembra 2021 ogledate razstavo slikarke Julijane Božič, članice Društva likovnih umetnikov Severne Primorske. Predstavlja se z deli iz dveh serij: Iz domačih krajev ter Kartoline 'z Vipavske doline.

   

  • Slikarska razstava "Nove poti srca" avtorice Vilme Siter

  Vljudno vabljeni  ogled slikarske razstave z naslovom "Nove poti srca" avtorice Vilme Siter pred galerijo Lična hiša v Ajdovščini. Razstava bo na ogled do sobote 18. septembra 2021 do 12.00.

   

  • Otvoritev razstave domače ustvarjalke Iris Plešnar z naslovom Parametri

  Iris Plešnar je domača ustvarjalka, ki deluje predvsem na področju slikarstva in uporabne keramike. Tokrat svoja dela predstavlja v seriji slikarskih del pod imenom Parametri. Izdeluje v mešani tehniki, tehniki kolaža, akrila in svinčnika na platno, papir, blago.. V prvem delu razstave je v ospredju abstrahirana oblika vaze, saj so te slike začele nastajati kot skice za kasnejše keramične kose. V drugem delu pa so oblike, osvobojene figuralike, prostora in časa, ki nastanejo kot posledica razmišljanja o osebnih in univerzalnih arhetipih na podlagi katerih se razvija naše dojemanje življenja.

  Lepo vabljeni na otvoritev razstave v torek, 14. septembra 2021 ob 19.00 v Galeriji Hiša mladih Ajdovščina.

   

  • Razstava fotografij: Stara kmečka opravila

  Vabljeni na ogled razstave fotografij na razstavišču ob grajski poti članov Fotografskega društva Veno Pilon Ajdovščina.

  Razstava bo na ogled na razstavišču ob grajski poti v Ajdovščini med 15. septembrom in 15. oktobrom 2021.

   

  • 4. mednarodni festival akvarela Castra 2021

  Sedaj že tradicionalni mednarodni festival akvarela Castra je v letošnjem letu doživel nov mejnik v številu sodelujočih. Kljub izredno nepredvidljivim in negotovim globalnim razmeram zaradi epidemije Covida se je v prvem krogu na razpis odzvalo 310 avtorjev z 893 akvareli iz 48-ih držav. Strokovna žirija je na razstavo sprejela 282 akvarelov 273-ih avtorjev iz 46-ih držav.

  Razstavo akvarelov si lahko ogledate v Lokarjevi galeriji do 9. oktobra 2021Urnik galerije: od torka do sobote, od 15.00 do 19.00.

   

  Promocija TVU na portalu Lokalne Ajdovščina

  Vse večje dogodke, ki jih pripravljamo v okviru Tednov vseživljenjskega učenja 2021 bomo sproti objavljali in promovirali na portalu Lokalne Ajdovščina. Spremljajte portal za vse informacije v zvezi z dogodki.


Novice nam posredujejo tudi...